Ελλάδα

Βράζει ο τόπος! Στους 41 το θερμόμετρο έως την Δευτέρα!

Κόκκινο έχει χτυπήσει ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα θερμόμετρα από νωρίς το πρωί έχουν σκαρφαλώσει πάνω από τους 30 βαθμούς.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων:

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας από σήμερα Πέμπτη (23/8/2012) έως και την Κυριακή (26/08/2012) και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Σταδιακή πτώση αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας (27/8/2012) από τα δυτικά και βόρεια, που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα την Τρίτη (28/8/2012). Παράλληλα θα ενισχυθούν πρόσκαιρα και οι βόρειοι άνεμοι κατά τόπους στα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή (24/8/2012), το Σάββατο (25/8/2012) και την Κυριακή (26/8/2012) στα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 με 40 και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες τους 36 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 37 με 38 βαθμούς.

Τη Δευτέρα (27/8/2012) στην ανατολική χώρα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 με 40 και πιθανόν τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου πριν αρχίσει να υποχωρεί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο, το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει τέσσερεις ημέρες, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, όπου από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει να πέφτει το θερμόμετρο, ενώ στα ανατολικά και νότια, καθώς και στην Αθήνα, θα δροσίσει από την Τρίτη.

Η πιο ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή, μιας και οι άνεμοι θα εξασθενίσουν ακόμα και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς. Η υγρασία θα είναι αυξημένη, γι’ αυτό ανεξάρτητα με το τί θα δείξει ο υδράργυρος, η δυσφορία θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

«Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες μέσα στον Αύγουστο, είναι απόλυτα φυσιολογικό για το καλοκαίρι», αναφέρει ο κ. Λάλος και συμπληρώνει ότι «ο Ιούλιος που πέρασε ήταν από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών και από ό,τι φαίνεται το ίδιο θα ισχύσει για και για τον Αύγουστο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις στατιστικές στο τέλος του μήνα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟΥ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες με λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Πλημμύρα
Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Οι τρεις τους παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική τελετή από τις εξέδρες, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή - Χαμόγελα και ενθουσιασμός στις εξέδρες του «Σαν Σίρο»
Ο Παύλος Ντε Γκρες, η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ και ο αδελφός του, Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2026 στο στάδιο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου
Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»
«Ας αναλογιστούμε ποιες συντεχνίες και "ελίτ" αδιαφορούν υποκριτικά για τον άνθρωπο και την ασφάλειά του και μετατρέπουν την Ελλάδα σε επί πληρωμή "αποθήκη ψυχών"» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 12