Τετάρτη, 29 Μαΐ
19oC Αθήνα

Χαλκίδα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 63χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Χαλκίδα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 63χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Eurokinissi

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του θανάτου της 63χρονης γυναίκας, με κινητικά προβλήματα, που εντοπίστηκε νεκρή το Σάββατο (11.5.24) μέσα στο σπίτι της στη Χαλκίδα.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε πως η 63χρονη, που βρέθηκε νεκρή από την 36χρονη γυναίκα η οποία την φρόντιζε, έφερε πέντε τραύματα στον αυχένα από μαχαίρι.

Αρχικά, όλα έδειχναν πως ο θάνατος της 63χρονης προήλθε από πέσιμο από τις σκάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο κάτω μέρος της σκάλας που διαθέτει η διώροφη κατοικία που διέμενε και το «π» που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις της ήταν στην πάνω πλευρά της σκάλας, δίνοντας την εικόνα σαν να κατακρημνίστηκε από την σκάλα.

Επιπλέον το σπίτι δεν φέρει ίχνη παραβίασης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειδιά του σπιτιού, εκτός από την οικιακή βοηθό και την κόρη της 63χρονης, υπήρχαν κρυμμένα κάτω από μία γλάστρα στην είσοδο του σπιτιού. Με την πληροφορία να είναι γνωστή σε συγκεκριμένα άτομα.

Κατά τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών η δολοφονία της 63χρονης φαίνεται να έχει γίνει εγγύτερα χρονικά προς το απόγευμα.

Παράλληλα, φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον της Αστυνομίας και για ένα πρόσωπο που είναι γνωστό στο συγγενικό περιβάλλον του θύματος. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 40 ετών και είναι σε εξέλιξη έρευνα για οποιοδήποτε τυχόν ρόλο μπορεί να έχει σε αυτή την εγκληματική ενέργεια.

«Για τα χρήματα γνωρίζαμε μόνο η μητέρα μου και εγώ»

Όπως λέει η κόρη της 63χρονης, ο θάνατος της μητέρας της σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

«Δεν έχουμε βρει σημάδια παραβίασης στο σπίτι και τις πόρτες. Μέναμε οι δύο μας εκεί και κλειδιά πέρα από εμένα, είχε μόνο μια γυναίκα που τη βοηθούσε γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας. Έχει δώσει κατάθεση αλλά ούτε αυτή δεν ξέρει κάτι. Και για τα χρήματα γνωρίζαμε μόνο η μητέρα μου και εγώ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ούτε κάποια αντιπαράθεση υπήρχε», δήλωσε η κόρη του θύματος στο Live News.

«Μια φίλη τη βρήκε νεκρή. Εγώ όταν την είδα κατάλαβα ότι δεν ήταν πέσιμο γιατί είδα πως είχε πεταχτεί το αίμα», συμπλήρωσε η κόρη του θύματος.

«Προφανώς και είναι κάποιος γνωστός. Ήξερε. Αν ήταν κάποιος που πήγε να ληστέψει θα ανακάτευε όλο το σπίτι. Εγώ αν πήγαινα να κλέψω θα το ανακάτευα το σπίτι για να βρω τα λεφτά γιατί δεν ξέρω πού είναι. Εκεί, έχουν μπει μέσα και πέρα από το ότι δεν υπήρχε διάρρηξη, έχουν πάει κατευθείαν εκεί που είχε τα χρήματα», ανέφερε ξάδελφος του θύματος.

«Τα χρήματα που έκλεψαν ήταν της κόρης»

«Η εντολή που έχω εγώ από την κόρη της θανούσης να δηλώσω παράσταση  προς υποστήριξη της κατηγορίας σε οποιονδήποτε βρεθεί ως υπαίτιος. Τα χρήματα που εκλάπησαν ήταν της κόρης. Το δωμάτιο που ερευνήθηκε από τους δράστες ή τον δράστη είναι το δωμάτιο της κόρης», δήλωσε στο Live News ο δικηγόρος της κόρης της 63χρονης, Αθανάσιος Τάρτης.

«Η δολοφονία είναι σίγουρα μετά τη 1 και η κόρη είχε φύγει από τις 1 παρά 20. Σύμφωνα με την έρευνά μας, γύρω στις 4 βρέθηκαν ανοιχτές οι μπαλκονόπορτες. Τα χτυπήματα με το μαχαίρι δόθηκαν μάλλον στον κάτω όροφο γιατί πάνω δεν βρέθηκαν αίματα», τόνισε.

«Ντρέπομαι για την συμπεριφορά του ιατροδικαστή. Την εξέτασε στο σπίτι και δεν είδε τις μαχαιριές. Όχι μόνο δεν είδε τις μαχαιριές αλλά είπε ο ίδιος πως ο θάνατος προήλθε από την πτώση», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως η κόρη του θύματος είναι οργισμένη για τη συμπεριφορά του ιατροδικαστή.

Ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος,  οικογενειακός φίλος, είπε με τη σειρά του: «Ήμουν φίλος της οικογένειας. Ήμουν φίλος με τον σύζυγο της δολοφονημένης».

Η θανούσα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον θάνατο του συζύγου της».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις