Ελλάδα

Χαλκιδική: Βίντεο με τον λύκο που επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 5χρονο κοριτσάκι

Το κορίτσι έπαιζε αμέριμνο στην παραλία, όταν ο λύκος της επιτέθηκε - Με drones, κάμερες και παγίδες προσπαθούν να εντοπίσουν το ζώο για να αποτρέψουν άλλες επιθέσεις

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι και οι τουρίστες στον Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής μετά την εμφάνιση ενός λύκου.

Ο λύκος εμφανίζεται συχνά στην περιοχή της Χαλκιδικής και μάλιστα επιτέθηκε και τραυμάτισε κοριτσάκι στην παραλία προκαλώντας τεράστια ανησυχία. Με drones, κάμερες και παγίδες προσπαθούν να εντοπίσουν το ζώο.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (12.09.2025), λίγο πριν τις 8.00 το πρωί όταν το παιδί μαζί με την οικογένειά του βρίσκονταν στην παραλία, στο Νέο Μαρμαρά. Το κορίτσι έπαιζε αμέριμνο στην παραλία, όταν ο λύκος της επιτέθηκε, δαγκώνοντάς τη στην πλάτη και γρατζουνώντας το κορίτσι στην κοιλιά και το πόδι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Το κοριτσάκι που είναι από τη Σερβία διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Το σκηνικό είδε η μητέρα του παιδιού που ήταν κοντά του, έβαλε τις φωνές και με τη βοήθεια ενός άντρα που άρχισε να πετά πέτρες προς το ζώο, κατάφερε να σώσει τη μικρούλα από τα δόντια  του λύκου.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη με το παιδι να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Δεν τραυματίστηκε σοβαρά, πήρε εξιτήριο και αναχώρησε μαζί με τους γονείς του για την πατρίδα του.

«Έχουμε σύσκεψη να δούμε τι θα κάνουμε» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Θανάσης Μαλλίνης , ο οποίος μίλησε για παγίδευση του λύκου και εφαρμογή ευθανασίας.

Στο βίντεο του Star ο λύκος εμφανίστηκε σε άλλη παραλία, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. Εκεί είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην αρχή του μήνα.

Να σημειωθεί ότι πρώτη επίθεση του λύκου έγινε την 1η Σεπτεμβρίου όταν επιχείρησε να επιτεθεί στο σκύλο που είχε βγάλει βόλτα η 22χρονη Μαρία Ρουβενικιώτη.

«Βγήκα βόλτα και ακολουθούσε, ήθελε να φάει τον Σνούπι. Έτρεξα κάποιο παιδιά στην παραλία, έβαλαν τις φωνές και ήρθε η μητέρα μου και μας πήρε με το μηχανάκι» δηλώνει η Μαρία Ρουβενικιώτη. 

Η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πολυγύρου, τοποθέτησε κάμερες κοντά στο σημείο της επίθεσης, προκειμένου να εντοπιστεί ο λύκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο αδερφός της 56χρονης που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια - «Την αντίκρισα νεκρή στην άσφαλτο, ενώ κάποιος μας έριχνε με καλάσνικοφ»
«Η αδελφή μου δεν πέθανε από ανακοπή αλλά από σφαίρα, τα ανίψια μου απάντησαν όταν είδαν τη θεία τους κάτω, δεχτήκαμε απειλές ότι θα μας εκτελέσουν όλους» τονίζει ο αδερφός της 56χρονης
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου