Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Χάρης Δασκαλάκης: Στο BCA σπουδάζεις στο Λονδίνο αλλά ζεις στην Αθήνα

Χάρης Δασκαλάκης: Στο BCA σπουδάζεις στο Λονδίνο αλλά ζεις στην Αθήνα

Το καλοκαίρι τελείωσε και η ώρα των αποφάσεων για πολλούς, έχει φτάσει. Σε αυτές τις περίεργες, ακόμα (λόγω πανδημίας), συνθήκες, πολλοί το σκέφτονται περισσότερο το να κάνουν το μεγάλο βήμα για σπουδές στο εξωτερικό. Αλλά ίσως και μη χρειάζεται.

Γιατί να ξενιτευτεί κάποιος όταν μπορεί να ζει εδώ αλλά να… σπουδάζει στο Λονδίνο ή στην Ελβετία; Αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να το δώσει στους σπουδαστές του το BCA. Είναι ένα από τα πολλά…

Γιατί το BCA προσφέρει πολλά. Παράδειγμα: κάποιος έχει θέληση για μάθηση, να γίνει καλύτερος για να προσφέρει περισσότερα αλλά συγχρόνως πρέπει να δουλεύει. Το BCA έχει προγράμματα που επιτρέπουν στους σπουδαστές να κάνουν μαθήματα απογεύματα, Σάββατα ή ακόμη και από… μακριά. Γιατί την τηλεκπαίδευση στο BCA την γνώριζαν πολύ πριν την επιβάλει η πανδημία…

Και αυτά είναι μόνο μερικά απ’ όσα προσφέρει το BCA στους σπουδαστές του. Δεν είναι μόνο τα μεταπτυχιακά προγράμματα που δημιουργούν τα στελέχη του αύριο. Είναι και στο πως το κολέγιο δίνει στους ανθρώπους του την ευκαιρία να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά. Όπως για παράδειγμα σε κάποιον που δεν έχει καταφέρει να τελειώσει το πρώτο του πτυχίο. Ή σε έναν άλλο που έχει όρεξη για μάθηση, θέλει να κάνει καριέρα αλλά δεν έχει προλάβει να τελειοποιήσει τα αγγλικά του.

Περισσότερα περιγράφει ο διευθύνων σύμβουλος του BCA, Χάρης Δασκαλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο newsit.gr.

Κύριε Δασκαλάκη, τι πρέπει να υπάρχει στηφαρέτραενός στελέχους που στοχεύει ψηλά;

Πρέπει να υπάρχουν σπουδές ουσίας. Δεν αρκεί δηλαδή ένα οποιοδήποτε πτυχίο. Πρέπει το στέλεχος να ξέρει καλά την αγορά, ελληνική και παγκόσμια, να κατέχει το αντικείμενό του, όχι μόνο θεωρητικά, να παίζει στα δάχτυλα την πληροφορική, να μιλάει καλά Αγγλικά και κυρίως να μπορεί να αυτοεκπαιδεύεται, καθώς ό,τι είναι σήμερα πρωτοποριακό σε λίγα χρόνια θα είναι ξεπερασμένο. 

Πόσο “μετρούν” οι μεταπτυχιακές σπουδές; Συμφέρει να καθυστερήσει κάποιος την ένταξή του στην αγορά εργασίας για να πάρει Μaster; Και τι γίνεται αν δεν έχει πρώτο πτυχίο;

Ναι, διότι ως κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων θα έχει ταχύτερη εξέλιξη και θα φτάσει ψηλότερα. Όμως, αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την εργασία του. Το BCA προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα επιχειρησιακών σπουδών σε απογευματινές – βραδινές ώρες ή/και Σάββατο, ακόμα και προγράμματα με 100% παρακολούθηση εξ αποστάσεως. Έχουμε, για παράδειγμα, μεταπτυχιακούς φοιτητές στα ναυτιλιακά, εμποροπλοιάρχους που σπουδάζουν ενώ ταξιδεύουν στους ωκεανούς. Προσφέρουμε επίσης top-up προγράμματα με τα οποία κάποιος που δεν έχει πρώτο πτυχίο, ή δεν έχει ολοκληρώσει το πτυχίο του, αλλά διαθέτει σημαντική επαγγελματική εμπειρία, μπορεί σε έναν χρόνο να οργανώσει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του αποκτώντας top-up Bachelor in Business Studies και να προχωρήσει, αν θέλει, σε Masters.

Πόσο χρησιμοποιείτε την τεχνολογία για τις σπουδές στο BCA;

Το BCA, πολύ πριν την κρίση της πανδημίας, είχε δημιουργήσει ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με studioπαραδόσεων τηλεοπτικών προδιαγραφών, πολυχρηστική ψηφιακή πλατφόρμα με αλληλεπίδραση καθηγητών και φοιτητών σε real time, χώρους για ομαδικές εργασίες, αποθηκευμένα videos παραδόσεων για απεριόριστες επαναλήψεις, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, πρόσβαση σε παγκόσμιες βάσεις επιστημονικών και τεχνικών δεδομένων κ.λπ. Αυτά όλα τα αξιοποιήσαμε στο έπακρο το 2020. Επιπλέον προσθέσαμε workshops, διαλέξεις, σεμινάρια, πρακτική εξάσκηση, επισκέψεις σε εταιρείες, και δημιουργήσαμε το blended learning: ένα “πακέτο” βιωματικών σπουδών, που σε καθιστά ικανό να αναλάβεις υπεύθυνη θέση εργασίας την επαύριο της αποφοίτησης.

Ποιος απονέμει τους τίτλους σπουδών του BCA;

Το πολυβραβευμένο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου (University of West London), το οποίο, μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει ανακηρυχθεί ως το καλύτερο modern Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο. Επιπλέον, ειδικά για το τμήμα ξενοδοχειακού management έχουμε αποκλειστική συνεργασία με τις Ελβετικές Ανώτατες Σχολές Glion και Les Roches (σταθερά ανάμεσα στις 5 καλύτερες του κόσμου), και οι φοιτητές μας μπορούν να αποφοιτήσουν από αυτές.

Αν κάποιος δεν ξέρει καλά Αγγλικά μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα;

Μπορεί να επιλέξει, τα πρώτα δύο χρόνια, ελληνόφωνο τμήμα. Βέβαια, παράλληλα θα πρέπει να κάνει εντατικά μαθήματα Αγγλικών (ή ακόμα μίας γλώσσας, αν έχει διάθεση) που προσφέρονται δωρεάν από το ΒCA, ώστε τα 2 τελευταία έτη να ενταχθεί σε αγγλόφωνο τμήμα και να δώσει εξετάσεις στο University of West London. Να είμαστε ειλικρινείς: για να κάνεις σοβαρή καριέρα, σήμερα, χρειάζεσαι άριστη γνώση Αγγλικών. Κι εμείς απευθυνόμαστε σε φοιτητές που το αντιλαμβάνονται αυτό.

Πρέπει κάποιο μέρος των σπουδών να γίνει στην Αγγλία;

Όχι, διότι η φοίτηση στο BCA είναι «καθαρόαιμα» βρετανική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι ακριβώς αυτό που παρακολουθούν οι Βρετανοί φοιτητές, οι εξετάσεις διενεργούνται από το University of West London και το πτυχίο ή οι μεταπτυχιακοί τίτλοι είναι οι ίδιοι ακριβώς που απονέμονται στο Λονδίνο. Αναγνωρισμένοι, φυσικά, σε όλον τον κόσμο και επαγγελματικά ισχυροί, ακόμα και για διορισμό στο Ελληνικό Δημόσιο. Το πλεονέκτημα του BCA είναι ότι σπουδάζεις στο Λονδίνο (ή στην Ελβετία) ζώντας στην Αθήνα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις