Ελλάδα

Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας μαζικά σε μακροχρόνια ανέργους και ασφαλισμένους υπηκόους τρίτων χωρών

Στη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε 37.514 μακροχρόνια ανέργους και σε 36.344 ασφαλισμένους υπηκόους τρίτων χωρών, που διαθέτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης προχώρησε η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος, θα επακολουθήσουν αποδόσεις ασφαλιστικής ικανότητας και σε επιπλέον μακροχρόνια ανέργους, των οποίων το δικαίωμα της ικανότητας λήγει σε μεταγενέστερους χρόνους, μετά την παραλαβή και επεξεργασία των αρχείων που θα αποσταλούν από τον ΟΑΕΔ.

Η διοίκηση του Ιδρύματος συνιστά στους ασφαλισμένους αυτών των κατηγοριών, προκειμένου να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία, να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα) προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, και να μην προσέρχονται προς τούτο στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, στη συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή από τις 16/02/2015, οπότε τέθηκε σε λειτουργία, μέχρι χθες έχουν γίνει 761.427 επισκέψεις για επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας και ταυτοποιήθηκαν ότι τη διαθέτουν οι 654.577.

Η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που είναι καταχωρημένα στα οικογενειακά βιβλιάρια υγείας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετούνται από τους Παρόχους Υγείας. Οι Πάροχοι Υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατροί κ.λπ.) εξυπηρετούν όλους τους ανωτέρω με την επίδειξη του ατομικού και οικογενειακού βιβλιαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη