Ελλάδα

Αυτό ήταν το σχέδιο Ξηρού για το “χτύπημα” στις φυλακές Κορυδαλλού

Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται από τις ελληνικές Αρχές η σχεδίαση της επιχείρησης που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στην Ανάβυσσο.

Ο “Μανώλης” της 17Ν σχεδίαζε να χτυπήσει τις φυλακές Κορυδαλλού από την πρώτη πτέρυγα από την οδό Αριστάρχου, καθώς σε αυτό το σημείο υπήρχε πρόσβαση στο χώρο, όπου προαυλίζονται οι κρατούμενοι. Από εκεί θα γινόταν η έκρηξη που θα έριχνε τον μαντρότοιχο.

Μάλιστα, υπήρχαν και όπλα που θα παραλάμβαν τα μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς” που θα δραπέτευαν από της φυλακής, ενώ το σχέδιο διαφυγής προέβλεπε και πολλά κλεμμένα αυτοκίνητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
70.000 στρέμματα επηρεάστηκαν από τη φωτιά στη Χίο – Σπαρακτική η δορυφορική φωτογραφία του Copernicus
Κάτοικοι, κτηνοτρόφοι και αγρότες δηλώνουν πως η ζωή τους στο νησί έχει «τελειώσει» - Μέσα στις επόμενες ημέρες τα ακριβή στοιχεία για τις εκτάσεις που καταστράφηκαν από τη φωτιά
Χάρτης 1
Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που διακομίστηκε σε ΜΕΘ στην Πάτρα: «Δεν πίστευα ότι το παιδί μου θα γυρίσει»
Τα πρώτα λόγια που είπε η 14χρονη αφού συνήλθε ήταν «μαμά σ' αγαπώ» - Το κορίτσι είχε προσβληθεί από ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο της προκάλεσε φλεγμονή στο κεντρικό νευρικό σύστημα
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
1