Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χρίστος Δήμας: Ειδικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για την Αστυνομία

Χρίστος Δήμας: Ειδικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για την Αστυνομία
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης και της επαυξημένης πραγματικότητας στην εθνική και ευρωπαϊκή ασφάλεια» σημειώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, σε ανάρτησή του στο twitter και στο facebook.

Οι αναρτήσεις του αφορούν το πρόγραμμα Darlene και την ανάπτυξη ειδικών γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας για την αστυνομία, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Στόχος, όπως αναφέρει ο ίδιος, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός αναφέρει: «Με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος που να βασίζεται στις νέες τεχνολογίες και θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να έχουν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης κατά τη διάρκεια μίας αστυνομικής επιχείρησης, ξεκίνησε με το συντονισμό του ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το ερευνητικό έργο DARLENE.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει ειδικά γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας για την αστυνομία αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Ο συνδυασμός αυτός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ενεργειών ή εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις