Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ύδρα: Διακοπές για όλους και 3 μοναδικές παραλίες

Ύδρα: Διακοπές για όλους και 3 μοναδικές παραλίες

Πρόκειται για πραγματικά στολίδια, που δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού. Κάποια ακρογιάλια είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια ή με τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια, σε κάποιες άλλες μπορείτε να πάτε με ένα νοικιασμένο βαρκάκι ή με δικό σας σκάφος.

Άγρια ομορφιά σε κάποιους όρμους, σπηλιές και παραλίες – κομψοτεχνήματα της φύσης, με βότσαλο ή άμμο, συνθέτουν μια αφάνταστη παραλία, σε ένα μικρό νησί, δίπλα στην Αθήνα! Απλά, όνειρο!

Λίγο έξω από το λιμάνι, τρεις μοναδικές παραλίες που πας με τα πόδια

Πολύ κοντά στο λιμάνι της Ύδρας, βρίσκεται ένα από τα στολίδια της, που αποτελεί και σήμα – κατατεθέν του νησιού, η παραλία της Σπηλιάς. Απότομα, όμορφα βράχια σε γκρίζες αποχρώσεις, δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για βουτιές στα καταγάλανα νερά με στιλ. Κάποια βράχια έχουν διαμορφωθεί σε πλατφόρμες για ηλιοθεραπεία ενώ πολύ κοντά είναι και η Υδρονέτα, με ένα απίθανο σκηνικό, καθώς από πάνω της δεσπόζουν τα κανόνια, ενώ κι εδώ υπάρχουν, ανάμεσα στα βράχια ρου όρμου, πλατώματα για να αφεθείτε στην μαγεία του ήλιου. Στο διπλανό Αυλάκι, στο οποίο φτάνετε από μια σκαλίτσα της Υδρονέτας, θα θαυμάσετε πανέμορφα βότσαλα με μοναδικούς χρωματισμούς. Το Αυλάκι είναι τέλειο και για νυχτερινό μπάνιο, γιατί υπάρχουν φώτα στην παραλία που δημιουργούν πολύ καλοκαιρινή διάθεση. Με την φεγγαράδα ειδικά, είναι όνειρο.

Στα Καμίνια και τον Βλυχό

Τα πανέμορφα Καμίνια, πρόκειται για δυο παραλίες, το Καμίνι και το μικρό Καμίνι, θα απολαύσετε αυθεντικό υδραίικο τοπίο! Το Καμίνι είναι ένα φυσικό λιμανάκι με ψαροκάικα, ενώ το Μικρό Καμίνι είναι μια παραλία με βότσαλο, σαν ζωγραφιά, που προσφέρεται και για παιδιά, έχει πολύ ζεστά νερά. Εδώ υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια για cozy διαμονή, αλλά και πολύ γραφικά ταβερνάκια. Στην συνέχεια του χωμάτινου δρόμου από τα Καμίνια, σας περιμένει ένα μαγικό τοπίο! Ο παραδσιακός οικισμός του Βλυχού, με την πανέμορφη θέα, το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και την απέραντη γαλήνη….Κατάλευκα σπίτια και όμορφες εκκλησίες δημιουργούν μια εκπληκτική εικόνα, ενώ η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής δεσπόζει στον επιβλητικό και θαλασσοδαρμένο βράχο δίπλα στην παραλία, και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της Ύδρας. Το γκρίζο βότσαλο του Βλυχού δένει με τους βράχους της θάλασσας σε ένα απέραντα αρμονικό θαλάσσιο τοπίο. Μετά το λιμανάκι, θα βρείτε τις Πλάκες Βλυχού, με καταγάλανα νερά, πρόκειται για οργανωμένη παραλία που προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης.

Παλαμιδάς, ένα αναπάντεχο στολίδι

Αν πάρετε το μονοπάτι μετά τον Βλυχό, σε μια απόσταση περίπου είκοσι λεπτών, θα συναντήσετε μια ασύλληπτα όμορφη γέφυρα του 17ου αιώνα. Από εκεί θα βρεθείτε στην αμμουδερή, χρυσή παραλία του Παλαμιδά, με το περίοπτο αρχοντικό Βούλγαρη, το οποίο ήταν κατοικία του εκάστοτε Καπουδάν Πασά, του αρχιναυάρχου δηλαδή. Μετά τον Πλαμιδά υπάρχει ένα ιστορικό νεώριο, ένα καρνάγιο, ου θα σας προσφέρει εκπληκτικές φωτογραφίες, και λίγο πιο μακριά είναι ο επιβλητικός βράχος Ζάστανι και η ερημική, ρομαντική παραλία του Αγίου Κυπριανού, που προσφέρεται για πριβέ απολαύσεις.

Τα πιο μακρινά ακρογιάλια

Σε απόσταση κάτι παραπάνω από μια ώρα με τα πόδια από την Ύδρα, θα βρείτε τον εκπληκτικό Μώλο, με κλειστά βράχια που κρύβουν μια απίστευτα όμορφη βοτσαλωτή παραλία. Το Καουμίθι, μια μη οργανωμένη παραλία με χοντρή άμμο, είναι ένα μυστικό για λίγους, κοντά στον Μώλο. Ο νοτιότερος όρμος της Ύδρας είναι το Μπίστι με τα ψηλά βράχια και το εκπληκτικό πευκοδάσος να το περιβάλλει. Πευκόφυτα στολίδια είναι επίσης ο Άγιος Γεώργιος, και στα νοτιοδυτικά ο Άγιος Νικόλαος, μια οργανωμένη παραλία με υπέροχες πλαγιές στολισμένες με πεύκα, όπου ο βυθός προσφέρεται για ψαροντούφεκο. Στην θέση όπου ήταν η αρχαία Επισκοπή, στα ανατολικά του νησιού, υπάρχει η εκπληκτική παραλία της Νίσιζας, με τα όμορφα βότσαλα, και αμέσως μετά συναντάμε το Κλιμάκι, μια απέραντη παραλία, χωρίς επεμβάσεις και με το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων ταξιαρχών να την στολίζει.

Στον νότο της Ύδρας και στις άγριες ομορφιές

Η Σπηλιά της Φώκιας είναι ένα εκπληκτικό στολίδι, ενώ μετά από λίγο, με κατεύθυνση τον νότο, θα συναντήσετε την Λιμνιώνιζα, μια μοναδική παραλία που από πολλούς θεωρείτε η πιο όμορφη βοτσαλωτή παραλία του Σαρωνικού. Αν τώρα θέλετε πραγματικά άγρια ομορφιά, πρέπει να βρεθείτε στο ακρωτήριο της Ζούβρας με τα θαυμάσια βράχια, ενώ ένα στολίδι είναι και το Μανδράκι, το οποίο είναι το παλιό πολεμικό λιμάνι του νησιού. Εδώ θα βρείτε μια μοναδική αμμώδη παραλία, που είναι και βάση για να χαρείτε τα θαλάσσια σπορ!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μπορεί να φτάσει κανείς στην Ύδρα από το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά με ιπτάμενο δελφίνι. Δρομολόγια πλοίων προς την Ύδρα εκτελούνται καθημερινά. Το Μετόχι είναι το κοντινότερο σημείο της Πελοποννήσου με την Ύδρα όπου εκεί μπορείτε να αφήσετε αν θέλετε το αυτοκίνητο σας σε σύγχρονο οργανωμένο παρκινγκ και να περάσετε στην Ύδρα με καΐκι. Υπάρχει επίσης ελικοδρόμιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις