Ελλάδα

Υπατία: Στο νοσοκομείο οι πρώτοι απεργοί πείνας – Νεαρός κατέρρευσε

Δραματικές ώρες στην Υπατία, όπου οι πρώτοι απεργοί πείνας μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Ο Χασάν λιποθύμησε ενώ έδινε συνέντευξη Τύπου. “Δεν φοβόμαστε το θάνατο” ήταν τα τελευταία του λόγια πριν καταρρεύσει.



Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υποβασταζόμενοι πηγαίνουν στην τουαλέτα πλέον οι μετανάστες που είχαν “οχυρωθεί” στη Νομική και βρήκαν προσωρινή στέγη στο νεοκλασσικό της Πατησίων. Τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Τρεις από αυτούς νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό με βαριά αφυδάτωση – ένας και με γαστρεντερίτιδα – και ένας στον Ευαγγελισμό με καρδιακά προβλήματα.

Μιλώντας το πρωί σε συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση που επικρατεί στην Υπατία, ο νεαρός Χασάν κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες και έπαθε σπασμούς. “Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση. Δεν στέκονται στο πρόβλημά μας. Αν είναι να πεθάνουμε θέλουμε να πεθάνουμε ήσυχοι” είπε ο νεαρός.

“Έχουμε ήδη τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο και ο θάνατος δεν μας φοβίζει” πρόσθεσε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει καθώς κατέρρευσε. Ο οργανισμός του όπως λέει ο γιατρός που παρακολουθεί τους μετανάστες ήταν ήδη καταβεβλημένος και λόγω του κρύου δεν άντεξε.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το λόγο πήρε ο γιατρός Θ. Καραμπέλης, που ανέφερε ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην 25η ημέρα σκληρής απεργίας πείνας. “Με κίνδυνο της ζωής τους αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης εργασίας” δήλωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει κάτι, γιατί όπως είπε “θα βρεθεί αντιμέτωπος με ανθρωπιστική καταστροφή”. “Θα είναι υπεύθυνος προσωπικά” ανέφερε ο κ. Καραμπέλης.

Ο ίδιος απάντησε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η Υπατία είναι “βόμβα” για λοιμώξεις. “Ο βομβιστής υπουργός Υγείας σπέρνει τον πανικό και ψευδείς ειδήσεις” δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν η μητέρα και η αδερφή του νεκρού Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Ψάθα
Στη φονική σύγκρουση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων βρήκαν τραγικό θάνατο ο 46χρονος Δανός πιλότος Ρούνε Κίνταλ και ο Έλληνας συντονιστής/σύνδεσμος του πληρώματος
Η στιγμή της πρόσκρουσης των δύο ελικοπτέρων στον αέρα
26
Μυστράς: Διπλή σύνταξη για τους νεκρούς γονείς του έπαιρνε ο 55χρονος που κρατούσε τη σορό του πατέρα του στον καταψύκτη – Πώς προσπάθησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς
Μετά την αποκάλυψη της σορού του ηλικιωμένου στον καταψύκτη, ο 55χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν δήλωνε τον θάνατό του για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη
ΦΩΤΟ από το NotosPress 10