Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Υποτροφίες COSMOTE: Ένα πρόγραμμα θεσμός για τους νέους που θέλουν να προοδεύσουν και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους

Υποτροφίες COSMOTE: Ένα πρόγραμμα θεσμός για τους νέους που θέλουν να προοδεύσουν και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους

Εδώ και 19 χρόνια, η COSMOTE στηρίζει νέους με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έχοντας προσφέρει συνολικά 724 υποτροφίες, με την αξία τους να ξεπερνά τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 απονεμήθηκαν υποτροφίες σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστήμιων, συνολικού ύψους 520.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Οι υπότροφοι της COSMOTE όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύουν έμπρακτα ότι τα όποια εμπόδια μπορούν να γίνουν αφορμές για να τα υπερβούν και να δημιουργήσουν ένα μέλλον καλύτερο για την κοινωνία στην οποία ζούμε, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί βασικό εργαλείο για να φτιάξουν οι νέοι ένα καλύτερο κόσμο για όλους.

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE προσφέρει κάθε χρόνο σε πρωτοετείς φοιτητές συγκεκριμένων σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Ο τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπότροφος της COSMOTE, Μιχαηλάγγελος Πιερράτος ανέφερε για τις δυσκολίες: «Οι αδικίες και τα προβλήματα του κόσμου είναι προφανή, αλλά δυστυχώς πέρα από τον προσωπικό μας αγώνα, λίγα μένουν εντός των δυνατοτήτων μας να πράξουμε. Οπότε ο προσωπικός αγώνας, η δίψα για γνώση και δημιουργία, σε συνδυασμό με πιθανές σημαντικές ευκαιρίες όπως είναι οι υποτροφίες που προσφέρει η COSMOTE, είναι οι κινητήριες δυνάμεις, κατά τη γνώμη μου, για την κατάκτηση των στόχων».

Κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής των υποτροφιών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «O κόσμος ανήκει σε εκείνους που τον επανασχεδιάζουν. Οι νέοι μας υπότροφοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τους στόχους για τις σπουδές τους, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, με θετική στάση ζωή. Το μέλλον είναι μπροστά τους. Με σοβαρότητα, επαγγελματισμό, πίστη αλλά και πάθος σε αυτό που κάνουν, θα προοδεύουν και θα έχουν επιτυχίες. Και όσο πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά, η νέα γενιά θα αφήνει το δικό της θετικό αποτύπωμα και θα δημιουργεί έναν κόσμο καλύτερο για όλους.»

Ο Γιώργος Καφρίτσας, που έλαβε φέτος την υποτροφία του ως πρωτοετής στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς  Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Παν/μιο, μίλησε για την «παράξενη» χρονιά που περάσαμε, όπου του έλλειψε η κοινωνική συναναστροφή, η οποία βοηθά στην αποσυμπίεση από το στρες των εξετάσεων. Ενώ θεωρεί μεγάλο επίτευγμα της τεχνολογίας την φορητότητα και συνδεσιμότητα των συσκευών.

Κατά το φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE απονεμήθηκαν 16 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης (αυξημένο σε σχέση με πέρυσι), 13 υποτροφίες €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης και την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» €25.000 σε φοιτητή, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Επιπλέον, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV για τις καθημερινές τους ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Όραμα της COSMOTE είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Μέσω του προγράμματος υποτροφιών, οι νέοι μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στο πλαίσιο των αρχών και της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ.

Περισσότερα σχετικά με τις δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις