Ελλάδα

Υπουργείο Εργασίας για επικουρικές συντάξεις: Δεν θα γίνουν μειώσεις από το πρώτο ευρώ

Σε διευκρινίσεις για τη διαπραγμάτευση προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, διαβεβαιώνοντας ότι καμία επικουρική σύνταξη συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα δεν πρόκειται να μειωθεί. Το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει απολύτως αναληθή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές από το πρώτο ευρώ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι, «μετά την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης, υπήρξε συμφωνία ή σημαντική προσέγγιση σε όλα τα ανοικτά θέματα, στη βάση του προσχεδίου νόμου και των κυβερνητικών προτάσεων και σε αρκετές περιπτώσεις σε ακόμη πιο θετική κατεύθυνση, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μεταβατικές του διατάξεις».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, διασφαλίσθηκε η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων. «Εξασφαλίσθηκε, επίσης, εθνική σύνταξη 384 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης κοντά σε αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης που προστατεύουν τους πιο αδύναμους και, ταυτόχρονα, δίνουν κίνητρα παραμονής στην εργασία για όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα».

«Εξίσου ανακριβείς είναι και οι πληροφορίες ότι θα κοπεί τo ΕΚΑΣ, “για να κλείσει η συμφωνία”. Επισημαίνεται ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέχρι το 2019, αποτελεί πρόβλεψη του ν. 4336/2015 (μνημονίου) ψηφισμένη και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ακριβώς, για την προστασία των φτωχών συνταξιούχων, η μεταρρύθμιση προέβλεψε την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης», εξηγεί το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

«Ενόψει όλων των παραπάνω», προσθέτει, «αποτελεί απολύτως εφικτό στόχο το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, μέχρι το Eurogroup και η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που αποτελεί σημαντική θεσμική τομή ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τουρίστρια έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρόδο και έσπασε τη σπονδυλική της στήλη - «Θα κάνει 2 μήνες να ξανά περπατήσει»
Η 20χρονη Χόλι Σίφορντ νοσηλεύεται στη Ρόδο, ενώ συγγενείς της κάνουν έκκληση για δωρεές προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα και να μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη
Η 20χρονη Χόλι Σίφορντ
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση θανάτου του 28χρονου στο Ρέθυμνο - Ο πατέρας του τον βρήκε με τραύμα στο στήθος
Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για αυτοχειρία ή εγκληματική ενέργεια με τους αστυνομικούς να συλλέγουν στοιχεία και να λαμβάνουν καταθέσεις προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτηματικά
Περιπολικό και ασθενοφόρο