Κόσμος

11 νεκροί από έκρηξη στη Νιγηρία

Η έκρηξη σημειώθηκε στην αγορά Μάμι, κοντά στο στρατώνα Σάνι Αμπάτσα, μία πολυσύχναστη περιοχή όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται για φαγητό και ψώνια.

Ένας μάρτυρας δήλωσε πως πλησίαζε στην αγορά για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά, όταν άκουσε την έκρηξη.

“Άνθρωποι έτρεχαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπήρχαν δεκάδες σώματα – νεκροί και τραυματίες. Χρησιμοποίησαν στρατιωτικά φορτηγά για να τους απομακρύνουν”, δήλωσε ο Έρικ, ένας τακτικός χρήστης της αγοράς.

Ο στρατός και η αστυνομία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια και η αιτία της έκρηξης δεν έγινε γνωστή.

Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε μια έξαρση βίας στη Νιγηρία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 24ης Δεκεμβρίου στην κεντρική πόλη Τζος. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βία που ακολούθησε ανάμεσα σε νεαρούς χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Η Νιγηρία συγκλονίστηκε από επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην Αμπούζα τον Οκτώβριο, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε μια αντάρτικη οργάνωση στο πετρελαιοπαραγωγό Δέλτα του Νίγηρα, όπου έχει σημειωθεί μια αναβίωση της βίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα