Κόσμος

200 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης

Περίπου 200 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι πως έχουν θαφτεί έπειτα από κατολίσθηση στα περίχωρα του Μεντεγίν, στην Κολομβία.
Περίπου 200 άτομα ενδέχεται να έχουν θαφτεί μετά τη χθεσινή κατολίσθηση που κάλυψε δεκάδες κατοικίες σε προάστιο του Μεντεγίν (400 βορειοδυτικά της Μπογοτά), εκτιμούν τα μέλη των σωστικών συνεργείων του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή.
 
«Μία πρώτη εκτίμηση υπολογίζει σε μεταξύ 150 και 200 τα άτομα που αγνοούνται. Έως τώρα τρεις άνθρωποι έχουν βρεθεί ζωντανοί», τόνισε το στέλεχος του κολομβιανού Ε.Σ. Σέσαρ Ουρουένα.
 
Οι διασώστες προσπαθούν να ανακαλύψουν και άλλους επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια, τόνισε.
 
Η κατολίσθηση προκλήθηκε στις 14.00 τοπική ώρα (21.00, ώρα Ελλάδος) στον τομέα Λα Γκαμπριέλα, στα βόρεια του Μεντεγίν.
 
Από τις αρχές του χρόνου η Κολομβία βιώνει ραγδαίες βροχοπτώσεις, ιστορικής έντασης, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 170 ανθρώπους, ενώ στο 1,5 εκατ. εκτιμώνται οι πληγέντες.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Φλόριντα – Η εκεχειρία στη Γάζα στο επίκεντρο
Ο Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) στην κατοικία και κλαμπ του, το Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ