Κόσμος

200 πτήσεις ματαιώθηκαν λόγω απεργίας στα αεροδρόμια του Βερολίνου

Περίπου 200 πτήσεις ματαιώθηκαν λόγω της απεργίας που αναμένεται να αρχίσει σήμερα το προσωπικό εδάφους με μισθολογικά αιτήματα στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου.

Στο αεροδρόμιο Tegel ματαιώθηκαν 146 πτήσεις και 54 στο Schoenefeld, ενώ 12 πτήσεις κατευθύνθηκαν σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια, δήλωσε εκπρόσωπος των αεροδρομίων του Βερολίνου.
Το συνδικάτο Verdi έκανε έκκληση για στάσεις εργασίας στα δύο αεροδρόμια από τις 1500 GMT (1700 ώρα Ελλάδος) ως τις 2100 GMT (2300). Η απεργία της περασμένης Τετάρτης οδήγησε στη ματαίωση περισσότερων από 130 πτήσεων.
Το Verdi επιθυμεί την αύξηση του μισθού για το προσωπικό εδάφους σε 12 ευρώ την ώρα από σχεδόν 11 που είναι σήμερα στο πλαίσιο μιας συνολικής ετήσιας συμφωνίας.
Το προσωπικό εδάφους πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο στους επιβάτες πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, φορτώνει και ξεφορτώνει τα αεροπλάνα και τα καθοδηγεί στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.
Το συνδικάτο περιέγραψε ως “ανεπαρκή” την προσφορά της διοίκησης για συμφωνία τετραετούς διάρκειας, η οποία προβλέπει αύξηση 1% ή περίπου 10 σεντς την ώρα.
Οι εργοδότες, μία ομάδα παρόχων υπηρεσιών εδάφους σε αεροδρόμια, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η νέα απεργία είναι “ακατανόητη” καθώς οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο επόμενος γύρος αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Τα αεροδρόμια του Βερολίνου εξυπηρετούνται από τις αεροπορικές εταιρείες Air Berlin, Lufthansa, easyJet και Ryanair, μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τη νίκη Μαμντάνι: «Ζω στη Νέα Υόρκη αλλά θέλω να φύγω – Δεν θέλω να είμαι σε κομμουνιστικό καθεστώς»
«Οι Δημοκρατικοί είναι τόσο ακραίοι που το Μαϊάμι θα γίνει το καταφύγιο για όσους δραπετεύουν από τον κομμουνισμό της Νέας Υόρκης», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump στο βήμα του «American Business Forum Miami»
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος συνωμότησε εναντίον του
«Εμφανίστηκαν ως διά μαγείας», απάντησε για τα δεδομένα που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και δείχνουν ότι έψαχνε για το πώς σβήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα
Γάλλοι αστυνομικοί
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, σε μια σπάνια, δικομματική επίδειξη δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγόρησαν κορυφαίο αξιωματούχο ότι στελέχη υπουργείου δίνουν την εντύπωση ότι υπονομεύουν την πολιτική του Τραμπ
Λευκός Οίκος