Κόσμος

229 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στο Ιράν

Οι αρχές στο Ιράν ανακοίνωσαν πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 θάνατοι από το νέο κορονοϊό. Ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από τότε που ξέσπασε η επιδημία στα μέσα Φεβρουαρίου στο Ιράν, την πλέον πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή.

«Χάσαμε 229 από τους συμπατριώτες μας λόγω της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 14.634.

Το Ιράν είχε ανακοινώσει το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων λόγω του κορονοϊού στις 9 Ιουλίου με 221 νεκρούς.

Η επιδημία φαίνεται να εξαπλώνεται και πάλι στη χώρα από τις αρχές Μαΐου, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νεκρών και των νέων κρουσμάτων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, 2.625 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 278.827.

Μπροστά στην αναζωπύρωση της ασθένειας, οι αρχές κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε στεγασμένους δημόσιους χώρους και επέβαλαν εκ νέου περιορισμούς στις πλέον πληγείσες επαρχίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της πρωτεύουσας.

Οι ιρανικές αρχές προχώρησαν τον Απρίλιο σε σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η οικονομία της χώρας που πλήττεται από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από την Eurovision – «Αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη»
«Χαμός» επικρατεί ανάμεσα στην EBU και την κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία αψήφησε τις απειλές για επιβολή κυρώσεων και ευθέως ζητά να αποκλειστεί το Ισραήλ από τον διαγωνισμό, όπως συνέβη και με την Ρωσία
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ 6
Η πρώτη μεταμόσχευση ουροδόχου κύστης στον κόσμο είναι γεγονός: Ο ασθενής είχε χάσει μεγάλο τμήμα της λόγω καρκίνου
Ο ασθενής τα τελευταία 7 χρόνια έκανε και αιμοκάθαρση - Μαζί με την μεταμόσχευση της ουροδόχου κύστης, οι γιατροί προχώρησαν και σε μεταμόσχευση νεφρού
Γιατρός 1