Κόσμος

830 ευρώ αύξηση θα πάρει η Μέρκελ στον μισθό της!

Η καγκελάριος Μέρκελ και τα μέλη της κυβέρνησής της θα πάρουν αύξηση. Το σχέδιο προβλέπει ότι ο μισθός τους θα αυξηθεί αναδρομικά από τον Μάρτιο κατά 2,2% και κατά 2,35% τον Φεβρουάριο του 2017. Την απόφαση αυτή θα λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά την αυριανή συνδρίασή της, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Berlinr Kurier.

Τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης είχαν παραιτηθεί το 2012 από την αύξηση του μισθού τους. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τη σχεδιάζει τώρα σε δύο φάσεις.

Εως το 2012 οι υπουργοί και οι υφυπουργοί είχαν παραιτηθεί από τις προβλεπόμενες αυξήσεις. Τη σχετική απόφαση για την αύξηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αυξάνεται έτσι ο μισθός της καγκελαρίου σε δύο φάσεις, κατά 830 ευρώ συνολικά και θα ανέρχεται πλέον σε 18.820 ευρώ τον μήνα. Επίσης, οι υπουργοί (παντρεμένοι χωρίς ανήλικα παιδιά, των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται στον δημόσιο τομέα ) θα παίρνουν στο μέλλον μηνιαίως 15.280 ευρώ, δηλαδή 672 ευρώ παραπάνω.

Από την 1η Ιουλίου αυξήθηκαν επίσης αυτομάτως και οι μισθοί των βουλευτών σε 9.328 ευρώ το μήνα, δηλαδή κατά 245 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία, κατά τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί το 2014 από το Κοινοβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας