Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ακήρυχτος πόλεμος στην Ουκρανία! Κροκοδείλια “δάκρυα” Πούτιν: Η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου – Πληροφορίες για 4 νεκρούς στα ανατολικά

Ακήρυχτος πόλεμος στην Ουκρανία! Κροκοδείλια “δάκρυα” Πούτιν: Η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου – Πληροφορίες για 4 νεκρούς στα ανατολικά

– Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία κατά των φιλορώσων αυτονομιστών
– Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε αεροδρόμιο στο Κραματόρσκ
– Πληροφορίες για τέσσερις νεκρούς
Πούτιν σε Μέρκελ: Ειρηνικές διαδηλώσεις οι καταλήψεις από ρωσόφιλους!
– ΟΗΕ: Οι Ρωσόφωνοι είπαν ψέμματα πως δέχονται επιθέσεις για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της Ρωσίας!

Η Ουκρανία δεν είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου όπως είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από μερικές ώρες. Η Ουκρανία βρίσκεται εδώ και καιρό σε εμφύλιο πόλεμο, έστω κι αν αυτός παραμένει επισήμως ακήρυχτος.

Όλες οι πλευρές σπρώχνουν τη χώρα στο γκρεμό και σε ένα δρόμο που δεν έχει γυρισμό. Από το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση του ουκρανικού στρατού κατά των ρωσόφιλων ανταρτών στα ανατολικά της χώρας.

Οι ένοπλες δυνάμεις που έστειλε το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία ανακατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Κραματόρσκ. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους φιλορώσους, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για μια στρατιωτική επιχείρηση που βαφτίστηκε «αντιτρομοκρατική» και έχει στόχο να εκδιωχθούν οι φιλορώσοι αυτονομιστές από τα κυβερνητικά κτίρια και τις εγκαταστάσεις που έχουν καταλάβει σε περίπου 10 πόλεις στα ανατολικά.

Τα βίαια περιστατικά δεν έχουν τέλος και ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου βίντεο που δείχνει οργισμένο πλήθος να λιντσάρει κάποιον που έχει ταχθεί με την πλευρά των ρωσόφιλων.

Και ενώ η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου, Δύση και Ρωσία παίζουν τις θλιμμένες και τις ανήσυχες για το μέλλον της Ουκρανίας. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε και με την Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία εξέφρασε την… ανησυχία του γιατί η χώρα είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου!

«Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε στο τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών.

Οι δράσεις του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία αντιπροσωπεύουν «αντισυνταγματική χρήση βίας κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων», ανέφερε η ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, ενώ ο Πούτιν τόνισε επίσης προς την καγκελάριο Μέρκελ τη σημασία της σταθεροποίησης της ουκρανικής οικονομίας και τη συνέχιση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Και οι δύο ηγέτες «τόνισαν τη σημασία» των συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου. «Εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συνάντηση της Γενεύης μπορεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα για να επιστρέψει η κατάσταση σε ένα ήρεμο περιβάλλον» σημειώνει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η τετραμερής συνάντηση μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη την Πέμπτη θα προσπαθήσει να επιλύσει την κρίση στην Ουκρανία.

Σε μια ξεχωριστή συνομιλία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε το γεγονός πως «η βίαιη κλιμάκωση είναι το αποτέλεσμα των ανεύθυνων πολιτικών του Κιέβου, που αγνόησε τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των ρωσόφωνων κατοίκων της χώρας» στην ανατολική Ουκρανία.

Καταπέλτης ο ΟΗΕ: «Σκηνοθέτησαν» επιθέσεις για να δικαιολογήσουν τη ρωσική εμπλοκή!

Καταπέλτης για τη Ρωσία και τους… πιστούς της επί ουκρανικού εδάφους είναι έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα! Όπως υποστηρίζει, ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι δέχονται επίθεση για να δικαιολογήσουν την ανάμιξη της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την έκθεση μια τέτοιου είδους προπαγάνδα είναι πιθανό να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.

«Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες επιθέσεις κατά της ρωσόφωνης κοινότητας, αυτές δεν ήταν ούτε συστηματικές ούτε εκτεταμένες», αναφέρεται στην έκθεση του γραφείου του ΟΗΕ, η οποία δημοσιεύτηκε έπειτα από δύο επισκέψεις που πραγματοποίησε στην χώρα τον περασμένο μήνα ο βοηθός γενικός γραμματέας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ιβάν Σιμόνοβιτς.

«Φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες στο Μαΐντάν καθώς και σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές ιστορίες για παρενόχληση ρωσοφώνων από Ουκρανούς εθνικιστές εξτρεμιστές και η λανθασμένη πληροφόρηση πως αυτοί καταφθάνουν οπλισμένοι για να καταδιώξουν ρωσόφωνους στην Κριμαία, χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά για να δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας που αντικατοπτρίστηκε στην υποστήριξη της ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Ρωσία έσπευσε να επικρίνει την έκθεση του ΟΗΕ, την οποία χαρακτήρισε «μονόπλευρη, πολιτικοποιημένη και όχι αντικειμενική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι φοβούνται για έκρηξη βίας στην Ουκρανία – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς – Ο Πούτιν… το ‘παίζει ανήσυχος

Εμφύλιος στην Ουκρανία – Στρατιώτες εναντίον φιλορώσων στο αεροδρόμιο του Κραματόρσκ – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Το αντιτορπιλικό USS Donald Cook στην Μαύρη Θάλασσα – ΦΩΤΟ

Ομπάμα σε Πούτιν: Μάζεψε τους φιλορώσους από την ανατολική Ουκρανία

“Η Ελλάδα εξελίσσεται σε αναγκαίο γεωστρατηγικό στήριγμα της Ρωσίας”

Κρίση στις σχέσεις Μόσχας – Ουάσινγκτον: Χαμηλές πτήσεις ρωσικού μαχητικού κοντά σε αμερικανικό καταδρομικό

Αλωνίζουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία – “Σκυλί” που γαβγίζει αλλά δε… δαγκώνει το Κίεβο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε