Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Alexandria Ocasio-Cortez: Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Alexandria Ocasio-Cortez: Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης αποκάλυψε ότι έχει πέσει η γερουσιαστής Alexandria Ocasio-Cortez. Κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης μέσω Instagram και όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, είπε ότι οι εισβολείς δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους βιαστές. 

Λεπτομέρειες για την επίθεση δεν έδωσε, ωστόσο, είπε ότι το έχει πει σε ελάχιστους ανθρώπους στην ζωή της και είπε ότοι το τραύμα που της άφησε η σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ήταν παρόμοιο με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Μιλώντας για όσα έζησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο, είπε ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο γραφείο της σπάζοντας την πόρτα και ουρλιάζοντας «που είναι αυτή;» «Νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε.

Είπε ακόμα ότι τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα δεν θα τα ξεχάσει ποτέ. Με αγνώστους να περιφέρονται στους χώρους και να μην ξέρει που να βρει καταφύγιο.

Η Ocasio-Cortez είπε ότι αρχικά κρύφτηκε σε ένα μπάνιο και στην συνέχεια σε μια ντουλάπα. «Κρατούσα την αναπνοή μου για να μην καταλάβουν ότι ήμουν εκεί», είπε.

Περιέγραψε πως περιφερόταν από κτίριο σε κτίριο και έψαχνε να βρει ένα μέρος να κρυφτεί με τους βοηθούς της. Είπε όμως και κάτι ακόμα το οποίο αναμένται αν γίνει αντικείμενο έρευνας. Είπε, ότι πολλές ημέρες πριν την εοσβολή υπήρχαν φήμες ότι κάτι θα γίνει και τα μέλη του Κογκρέσου αντάλλασσαν μηνύματα μεταξύ τους καλώντας ο ένας τον άλλον να είναι προσεκτικός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις