Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Απίστευτη τραγωδία με δέκα νεκρούς σε ναό – Τους ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου!

Απίστευτη τραγωδία με δέκα νεκρούς σε ναό – Τους ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου!

Η τραγωδία συνέβη στο ναό Καμτανάθ στην περιοχή Τσιτρακούτ του κρατιδίου Μάντια Πραντές, στο κέντρο της Ινδίας, ενώ οι ινδουιστές προσκυνητές συνέρρεαν από τα χαράματα στο λόφο Καμαντγκίρι με την ευκαιρία της ιερής ημέρας Σομβάτι Αμαβάσια.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και 60 τραυματίσθηκαν σε ναό στην κεντρική Ινδία, όπου χιλιάδες προσκυνητές είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τον ινδουιστικό θεό Σίβα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 05:30 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδας) και οι νεκροί είναι πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες, όπως δήλωσε ο αστυνομικός Βιάνι Κουμάρ Σινγκ. Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, γυναίκες είναι τα έξι από τα θύματα.
“Χάος εξακολουθεί να επικρατεί στον τόπο της τραγωδίας, αλλά η αστυνομία και τα ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου”, δήλωσε ο Σινγκ.
Η τραγωδία συνέβη στο ναό Καμτανάθ στην περιοχή Τσιτρακούτ του κρατιδίου Μάντια Πραντές, στο κέντρο της Ινδίας.
“Ορισμένοι από τους προσκυνητές που βάδιζαν έπεσαν καταγής (…) και αυτό προκάλεσε πανικό”, δήλωσε στην εφημερίδα “Τάιμς οφ Ίντια” ένας επιθεωρητής της αστυνομίας, ο Παουάν Σριβαστάβα.
Οι ινδουιστές προσκυνητές συνέρρεαν από τα χαράματα στο λόφο Καμαντγκίρι με την ευκαιρία της ιερής ημέρας Σομβάτι Αμαβάσια η οποία γιορτάζεται μετά την πρώτη νύκτα της νέας σελήνης και είναι αφιερωμένη στον Σίβα.
Τα φονικά επεισόδια αυτού του είδους δεν είναι ασυνήθιστα στους ναούς της Ινδίας, οι οποίοι βρίσκονται συχνά στο τέλος στενών και δύσβατων μονοπατιών, ενώ δεν υπάρχουν προβλέψεις για τον έλεγχο του πλήθους.

Διαβάστε επίσης:
Δείτε πως οι Ινδοί βρίσκουν την υγεία τους! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η γυναίκα με το μούσι – ΦΩΤΟ

Η 11χρονη που ζει μαζί με κόμπρες! ΦΩΤΟ

Εξαφανίστηκε ολόκληρο χωριό από κατολίσθηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε