Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αποσύρεται από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ

Αποσύρεται από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ

Μετά από έναν μήνα αιματηρών συγκρούσεων που έφεραν το θάνατο εκατοντάδων παιδιών κι αμάχων, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας.

Την είδηση μετέδωσε το BBC επικαλούμενο Ισραηλινό αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο το Ισραήλ αποφάσισε να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγο νωρίτερα και ενώ στις 08:00 ξεκινά η νέα 72ωρη εκεχειρία, το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Λωρίδα της Γάζας για την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Israel Radio και Army Radio μετέδωσαν ότι εντοπίστηκαν και ανατινάχθηκαν τουλάχιστον 32 από τις υπόγειες σήραγγες.

“Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα αποσυρθούν σε θέσεις άμυνας έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και θα διατηρήσουμε αυτές τις αμυντικές μας θέσεις”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Η εκεχειρία με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου τέθηκε σε ισχύ στις 08:00 το πρωί της Τρίτης. Θα διαρκέσει 72 ώρες προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μία κατάπαυση του πυρός διαρκείας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ήχησαν οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ μέχρι και βόρεια, σε περιοχές της Ιερουσαλήμ, ύστερα από την εκτόξευση ρουκετών για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλιμάκωση! Ισραηλινά πυρά κατά συνεργείου του πρακτορείου Ανατολή στη Γάζα – Πληροφορίες για νεκρό Βρετανό στη Ράφα

Τρομοκρατική επίθεση με… εκσκαφέα στην Ιερουσαλήμ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Νέα εκεχειρία επτά ωρών στη Γάζα – Ισραήλ για την επίθεση στο σχολείο: Στοχεύαμε μηχανάκι!

“Έσπασαν” την εκεχειρία που οι ίδιοι κήρυξαν! Νέο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα: σκότωσαν 8χρονο κοριτσάκι σε νέα επιχείρηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε