Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κλιμάκωση! Ισραηλινά πυρά κατά συνεργείου του πρακτορείου Ανατολή στη Γάζα – Πληροφορίες για νεκρό Βρετανό στη Ράφα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

– Επίθεση Ισραηλινών στρατιωτών κατά του συνεργείου του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, Ανατολή στη Γάζα
– Αλληλοκατηγορίες Ισραήλ – Χαμάς για το ποιος πρωτο… έσπασε την 7ωρη εκεχειρία
– Βομβάρδισαν προσφυγικό καταυλισμό στη δυτική Γάζα και σκότωσαν 8χρονο κορίτσι
– Πληροφορίες του SkyNews πως στη Ράφα σκοτώθηκε Βρετανός που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση
– Ένας νεκρός από τρομοκρατική επίθεση με… εκσκαφέα στην Ιερουσαλήμ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN-Türk, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά των μελών του τουρκικού πρακτορείου μετά την κήρυξη της επτάωρης κατάπαυσης του πυρός, η οποία «έσπασε» λιγότερο από δυο ώρες μετά την κήρυξή της, όταν η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε προσφυγικό καταυλισμό με αποτέλεσμα ένα 8χρονο κοριτσάκι να χάσει τη ζωή του.

Από τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών κατά των μελών του συνεργείου του πρακτορείου Ανατολή τραυματίσθηκε στο χέρι ο εικονολήπτης Μετίν Γιουκσέλ Καγιά.
Το συνεργείο του Ανατολή κατόρθωσε να απομακρυνθεί από την περιοχή χρησιμοποιώντας παράδρομους, μεταδίδει το CNN.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το SkyNews, ένας Βρετανός πολίτης, που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση, έχασε τη ζωή του την Κυριακή κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα. Η πληροφορία διερευνάται από το Foreign Office

Την ώρα που οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν… ό,τι κινείται στη Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για το ποιος «έσπασε» πρώτος τη νέα “ανθρωπιστική” εκεχειρία.

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα οκτάχρονο κορίτσι και να τραυματιστούν ακόμη 29 άνθρωποι, ενώ το Ισραήλ κατήγγειλε ότι τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφός του από τη Λωρίδα της Γάζας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA

Στο μεταξύ νωρίτερα ένας εκσκαφέας προσέκρουσε σε ένα λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ ανατρέποντάς το, σε ένα συμβάν το οποίο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να είναι τρομοκρατική επίθεση.

Από το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε σε μια υπερορθόδοξη εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, καθώς το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα είναι ένας άνδρας 25 ετών ο οποίος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από τον εκσκαφέα.
Δύο αστυνομικοί και ένας τρίτος ένοπλος άνδρας που περνούσαν από το σημείο πυροβόλησαν και σκότωσαν τον οδηγό του εκσκαφέα.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα 1.804 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και περισσότερο από το ένα τέταρτο των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων του θύλακα έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Επιπλέον τουλάχιστον 3.000 σπίτια Παλαιστινίων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.
Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 64 στρατιώτες, ενώ και τρεις πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει παλαιστίνιοι μαχητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομοκρατική επίθεση με… εκσκαφέα στην Ιερουσαλήμ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Ισραήλ: Να δώσουμε την Γάζα στον ΟΗΕ

“Έσπασαν” την εκεχειρία που οι ίδιοι κήρυξαν! Νέο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα: σκότωσαν 8χρονο κοριτσάκι σε νέα επιχείρηση

Νέα εκεχειρία επτά ωρών στη Γάζα – Ισραήλ για την επίθεση στο σχολείο: Στοχεύαμε μηχανάκι!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε