Κόσμος

Brexit: Ο Τζόνσον αλλάζει το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας για τις εμπορικές συναλλαγές

Νομοσχέδιο καταθέτει τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον όπου θα τροποποιήσει το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας διέπει τις εμπορικές συναλλαγές μετά το Brexit και το νομοσχέδιο θα καταθέσει στην Βουλή των Κοινοτήτων την Δευτέρα.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν συμφωνίας μεταξύ των αρμοδίων επιτροπών και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο την Δευτέρα…μαζί με το νομοσχέδιο θα καταθέσουμε σύνοψη της νομικής γνωμοδότησης, άρα την Δευτέρα θα μπορείτε να δείτε και αυτήν», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

«Η υπουργός Εξωτερικών υπήρξε απολύτως σαφής ως προς το ότι θέλουμε να επιτύχουμε μία διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων (με την Ευρωπαϊκή Ενωση), αλλά δεδομένων των προβλημάτων που το Πρωτόκολλο δημιουργεί στην Βόρεια Ιρλανδία, πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη να ενεργήσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Αραγτσί: Άριστη η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Κλειστά μόνο για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους τα Στενά του Ορμούζ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απείλησε πως αν χτυπηθούν οι ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν, τότε η Τεχεράνη θα πλήξει αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή
Αμπάς Αραγτσί 10
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ιρανική ομάδα Κατάιμπ Χεζμπολάχ - Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η οργάνωση χρησιμοποίησε με επιτυχία drone, παρακάμπτοντας τα αμερικανικά συστήματα άμυνας
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»