Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δικαστικό έγγραφο αποκαλύπτει πως ο Νέλσον Μαντέλα είναι “φυτό”

Δικαστικό έγγραφο αποκαλύπτει πως ο Νέλσον Μαντέλα είναι “φυτό”

– Τραγική ειρωνεία είναι πως στις 18 Ιουλίου είναι η Ημέρα Μαντέλα που γιορτάζουν τα 95 χρόνια του
– Η σύζυγος του Μαντέλα δήλωσε πως σε αυτή την κατάσταση δεν υποφέρει ο Μαντέλα
– Οι γιατροί έχουν συμβουλεύσει την οικογένειά του να τον αποσυνδέσει από τα μηχανήματα
– Το έγγραφο για την υγεία του Μαντέλα αποκαλύφθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο

Σε “μη αντιστρεπτό κώμα” βρίσκεται μόνιμα πλέον ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και η οικογένειά του εξετάζει το ενδεχόμενο να τον αποσυνδέσει από το μηχάνημα που τον διατηρεί στη ζωή, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που φέρει ημερομηνία 26η Ιουνίου, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση μη αντιστρεπτού κώματος και είναι συνδεδεμένος με μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής για να επιζήσει. Η πρόβλεψη ενός προσεχούς θανάτου στηρίζεται σε πραγματικά και σοβαρά αίτια”, αναφέρεται στο έγγραφο αυτό, το οποίο παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η οικογένεια Μαντέλα στο δικαστήριο της Μθάθα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όσον αφορά την υπόθεση της μεταφοράς των τάφων των παιδιών του πρώην προέδρου.

“Η κατάσταση της υγείας του κ. Νέλσον Μαντέλα έχει επιδεινωθεί και οι γιατροί συμβούλευσαν την οικογένεια Μαντέλα να αποσυνδέσει το μηχάνημα που τον διατηρεί τεχνητά στην ζωή. Για να μην παρατείνει τα βάσανά του, η οικογένεια Μαντέλα εξετάζει την επιλογή αυτή ως κάτι το πολύ πιθανό”, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το οποίο επιδόθηκε στο δικαστήριο στις 27 Ιουνίου, την προηγουμένη της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας.

Η νοτιοαφρικανική προεδρία είχε ανακοινώσει το προηγούμενο βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου ότι ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα αποφάσισε να ματαιώσει ταξίδι του στην Μοζαμβίκη, έπειτα από μια επιδείνωση της υγείας του Μαντέλα, ενώ την επόμενη ημέρα γνωστοποίησε μια βελτίωση της υγείας του πρώην προέδρου. Έκτοτε η προεδρία ανακοινώνει ότι η κατάσταση του Μαντέλα είναι “κρίσιμη, αλλά σταθερή”.

Η νοτιοαφρικανική προεδρία δεν σχολίασε το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο τελευταίος πρόεδρος του Απαρτχάιντ στο προσκεφάλι του Μαντέλα

Όλη η Αφρική προσεύχεται για τον Νέλσον Μαντέλα

Ετοιμάζουν ήδη τον χώρο ταφής του Μαντέλα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μαντέλα: «Δε θα βγάλουμε την πρίζα», λέει η κόρη του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε