Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Έξι οι νεκροί στο τραγικό ναυάγιο στη Νότια Κορέα – Γονείς νοίκιασαν σκάφος για να κάνουν έρευνες! (ΦΩΤΟ)

Έξι οι νεκροί στο τραγικό ναυάγιο στη Νότια Κορέα – Γονείς νοίκιασαν σκάφος για να κάνουν έρευνες! (ΦΩΤΟ)

Στους έξι ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sewol στη Νότια Κορέα -σύμφωνα με το CNN- την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τους 281 αγνοουμένους

Ανάμεσα στους νεκρούς, μια 22χρονη εργαζόμενη στο πλοίο, Παρκ Ζι – Γιουνγκ, η οποία εντοπίστηκε από τους διασώστες νεκρή, και ο 16χρονος μαθητής, Γιουνγκ Τσα – Γουνγκ, ο οποίος εξέπνευσε λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του. Το τρίτο θύμα λέγεται πως είναι μαθητής, ενώ η ταυτότητα των υπολοίπων δεν έχει γίνει γνωστή, όπως αναφέρει η Korea Herald.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν εντοπιστεί τέσσερις νεκροί.

Δύτες του στρατού αναζητούν επιβάτες που πιθανόν έχουν εγκλωβιστεί κάτω από το πλοίο, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν 72 πλοία και 18 αεροσκάφη.

Όπως αναφέρει η Korea Herald έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ δύτες που κατάφεραν να μπουν σε τρία τμήματα του πλοίου δεν εντόπισαν σορούς επιβατών.

Για τους γονείς των εφήβων που αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλοίου Sewol το να περιμένουν για κάποιο νέο, καλό ή άσχημο, είναι σχεδόν αβάστακτο. Η προοπτική εκατοντάδες μαθητές να έχουν χαθεί επιτείνει την αίσθηση της τραγωδίας.

Σημαντική αβεβαιότητα περιβάλλει τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων αφότου οι κορεατικές αρχές αναθεώρησαν δραστικά τις εκτιμήσεις τους μέσα στην ημέρα.

«Τα δάκρυά μου έχουν στεγνώσει» δήλωσε μια μητέρα στο Τζιντό, μια πόλη κοντά στο τόπο της τραγωδίας όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλές οικογένειες. «Κρατιέμαι γερά από την ελπίδα. Ελπίζω η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα για να φέρει αυτά τα παιδιά πίσω στις μητέρες τους».

Στην αποβάθρα στο Τζιντό, οι γυναίκες έχουν καθίσει καρφώνοντας το βλέμμα τους στη σκοτεινή, ήρεμη θάλασσα που βρίσκεται μπροστά τους, κλαίγοντας σιωπηλά με αναφιλητά.

Ο πατέρας ενός αγνοούμενου παιδιού δεν άντεξε να περιμένει. Είπε ότι ο ίδιος μαζί άλλους 10 γονείς πλήρωσαν ήδη 61.000 γουόν (59 δολάρια) ο καθένας για να νοικιάσουν ένα σκάφος που θα τους μεταφέρει στον τόπο του ναυαγίου, μαζί με ένα δημοσιογράφου κορεατικού δικτύου και ένα δύτη.

«Δεν πραγματοποιείται καμία επιχείρηση διάσωσης» υποστήριξε επιστρέφοντας στο Τζιντό. «Είδαμε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμία. Αυτό που έκαναν εκείνη τη στιγμή ήταν να σταματήσουν την επέκταση της πετρελαιοκηλίδας. Είμαι πολύ θυμωμένος. Τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η επιχείρηση συνεχίζεται. Είναι όλα ψέματα. Με εξοργίζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υγρός τάφος το πλοίο με τα 300 αγνοούμενα παιδιά στη Νότια Κορέα – Ήταν γατζωμένα στα κάγκελα του πλοίου ενώ εκείνο βυθιζόταν!

Νότια Κορέα: Θρήνος για τους 300 αγνοούμενους από το ναυάγιο – Οι περισσότεροι ήταν μαθητές! – Καρέ – καρέ πως “κατάπιε” η θάλασσα το πλοίο

Ώρες αγωνίας από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα – 2 νεκροί και πάνω από 290 αγνοούμενοι! – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε