Τρίτη, 14 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη θα ζητήσουν και οι Ισπανοί για τις παρακολουθήσεις

Εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη θα ζητήσουν και οι Ισπανοί για τις παρακολουθήσεις

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μαδρίτη θα κληθεί για να του ζητηθούν εξηγήσεις για την φερόμενη παρακολούθηση των ισπανικών αρχών από την αμερικανική υπηρεσία NSA, η οποία αποκαλύπτεται σήμερα από την ισπανική εφημερίδα “Ελ Παΐς”.

“Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι διενεργήθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ισπανίας”, δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. “Αλλά θα καλέσουμε τον Αμερικανό πρεσβευτή για να του ζητήσουμε πληροφορίες γι’ αυτό το ζήτημα”, πρόσθεσε.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ φέρεται ότι κατασκόπευσε μέλη του προσωπικού και μέλη της ισπανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο Σοσιαλιστής Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που κάνει σήμερα η ισπανική εφημερίδα “Ελ Παΐς”.

Ωστόσο ο Ραχόι σημείωσε ότι δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στην γαλλογερμανική πρωτοβουλία η οποία έχει στόχο να ζητηθούν “διευκρινίσεις” από την Ουάσινγκτον για την εργασία των μυστικών της υπηρεσιών και να εγκαθιδρυθούν κανόνες για την συλλογή των πληροφοριών. Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Μαδρίτη παραμένει “εταίρος και σύμμαχος” των ΗΠΑ.

“Δεν θέλω να πάρω αποφάσεις χωρίς να είμαι σίγουρος για τους λόγους” για τους οποίους τις έλαβα, σημείωσε τέλος ο Ραχόι.

Διαβάστε

Ολάντ: Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις για τους κοριούς της NSA

Μέρκελ – Ολάντ, απαιτείστε εξηγήσεις από τον Ομπάμα!

Αποκαλύψεις για την κατασκοπία! Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν 35 ξένους ηγέτες

Κάνουν την… πάπια στο Λευκό Οίκο για το κινητό της Μέρκελ

Μέρκελ για υποκλοπές: Χάθηκε η εμπιστοσύνη προς τις ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε