Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ένα αεροπλάνο μόνο με γυναικείο πλήρωμα – Το προσγείωσαν σε χώρα όπου απαγορεύεται να οδηγούν!

Ένα αεροπλάνο μόνο με γυναικείο πλήρωμα – Το προσγείωσαν σε χώρα όπου απαγορεύεται να οδηγούν!

Η πτήση από το Μπρουνέι στη Σαουδική Αραβία ήταν ορόσημο για την αεροπορική εταιρεία Royal Brunei Airlines, καθώς το πλήρωμα διακυβέρνησης αποτελούνταν μόνο από γυναίκες. Η πιλότος προσγείωσε με ασφάλεια το αεροπλάνο σε μια χώρα όπου οι γυναίκες δεν έχουν μέχρι και σήμερα το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο.

Η Royal Brunei Airlines προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια για να σηματοδοτήσει την Εθνική Ημέρα του Μπρουνέι, μια γιορτή αφιερωμένη στην ανεξαρτησία της χώρας. Η πιλότος Sharifah Czarena Surainy και οι γυναίκες συγκυβερνήτες της Nadiah Pg Khashiem και Sariana Nordin έκαναν το δρομολόγιο της πτήσης BI081 στις 23 Φεβρουαρίου.

Η πτήση έρχεται τρία χρόνια αφού η Sharifa Czarena Surainy έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος αερομεταφορέα στη νοτιοανατολική Ασία. “Οι άνθρωποι συνήθως θεωρούν το επάγγελμα ανδροκρατούμενο. Ως γυναίκα από το Μπρουνέι θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα. Δείχνει στη νεότερη γενιά και τα κορίτσια πως μπορούν να πετύχουν ό,τι ονειρεύονται”, δήλωσε η πιλότος.

Η εταιρεία θέλει να εντάξει ακόμα περισσότερες γυναίκες στο προσωπικό της, προσφέροντας ένα πρόγραμμα Μηχανικών και για τα δύο φύλα. Αυτή η πτήση ορόσημο έφερε στο προσκήνιο και τους περιορισμούς που βιώνουν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν τα social media για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απαγόρευση οδήγησης.

Η εκστρατεία Women2Drive έχει συγκεντρώσει 18.000 likes στο facebook και καλεί τις γυναίκες να αναρτούν φωτογραφίες τους να οδηγούν. Οι αρχές ωστόσο εξακολουθούν να πιάνουν γυναίκες οδηγούς, όπως το 2014 που έκαναν δύο συλλήψεις.

Πηγή: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε