Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

FBI-Gate: Αμόκ Τραμπ στο Twitter και ευθείες απειλές στον Κόμεϊ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η υπόθεση της καρατόμησης του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να βρίσκεται στον “αφρό” της επικαιρότητας. Και σε αυτό βάζει το… χεράκι του και ο ίδιος ο Τραμπ, αφού δε σταματά να κάνει αναρτήσεις στο Twitter για το θέμα.

Ήταν μόλις χθες, Πέμπτη 11.05.2017, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε τον αποπεμφθέντα διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, αποκαλώντας τον «φιγουρατζή».

Και μπορεί ο εκτελών χρέη διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, Άντριου ΜακΚέιμπ, να αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το FBI βρισκόταν σε αναταραχή πριν από την απόλυση του Κόμεϊ, ωστόσο ο πλανητάρχης εμφανίζεται… ανένδοτος και επιτίθεται διαρκώς στον Κόμεϊ.

Μοιάζει λογικό βεβαίως αυτό, αφού προσπαθεί να πείσει πως ήταν σωστή η επιλογή του για καρατόμηση του Κόμεϊ, με την αιτιολογία πως ο τελευταίος δεν χειρίστηκε σωστά το ζήτημα με τα περίφημα e-mails της Χίλαρι Κλίντον. Το ότι η ίδια ακριβώς υπόθεση βοήθησε προεκλογικά τον Τραμπ στην επιχείρηση… θάψιμο της Χίλαρι Κλίντον, είναι κάτι που -πλέον- δε μοιάζει να ενδιαφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ…

Μπαράζ αναρτήσεων!

Σήμερα, λοιπόν, είναι μια νέα ημέρα. Ωστόσο έχει μικρές διαφορές από τη χθεσινή, αφού το ζήτημα παραμένει στο προσκήνιο, με τον Τραμπ να έχει μεγάλη συνεισφορά σε αυτό, αφού μέσα σε… ούτε 90 λεπτά έχει κάνει 7 αναρτήσεις στο Twitter με τις οποίες βάλλει κατά πάντων!

Προεξέχουσα θέση έχει φυσικά η νέα επίθεση στον Τζέιμς Κόμεϊ, με τον Τραμπ να τον απειλεί ανοιχτά με το ενδεχόμενο ύπαρξης μαγνητοφωνημένων -μεταξύ τους- συνομιλιών!

Λέει συγκεκριμένα ο Τραμπ στο tweet του: “Ο Τζέιμς Κόμεϊ καλά θα κάνει να ελπίζει να μην υπάρχουν “κασέτες” των συνομιλιών μας πριν ξεκινήσει τις διαρροές στον Τύπο“!

Δείτε το

Κατά τα… λοιπά, ο Τραμπ στο πρώτο -χρονικά- tweet λέει πως “Ξανά, η ιστορία πως υπήρξε συνωμοσία μεταξύ των Ρώσων και της καμπάνιας Τραμπ, κατασκευάστηκε από τους Δημοκρατικούς, ως δικαιολογία για την ήττα τους στις εκλογές“…

…ενώ αμέσως μετά λέει: “Τα fake media δουλεύουν υπερωρίες σήμερα“!

Λίγα λεπτά μετά, “προειδοποιεί” πως ίσως… καταργήσει ακόμη και τις επίσημες ενημερώσεις του Λευκού Οίκου!

Αναφέρει, λοιπόν, ο αμερικανός Πρόεδρος: “Ως ένας πολύ δραστήριος Πρόεδρος, με πολλά πράγματα να συμβαίνουν, δεν είναι πιθανό για τους εκπροσώπους που να εμφανίζονται στο πόντιουμ με τέλεια ακρίβεια!… Ίσως το καλύτερο πράγμα θα είναι να ακυρώσουμε όλες τις μελλοντικές “ενημερώσεις του Τύπου” και να μοιράζουμε γραπτές απαντήσεις στο όνομα της χρονικής ακρίβειας???“.

 

Βεβαίως αυτό ίσως και να του… έβγαινε σε καλό, αφού ο Σον Σπάισερ που έχει επιλέξει ως εκπρόσωπο Τύπου, πιο συχνά τα κάνει… σαλάτα, παρά βοηθά την κυβέρνηση Τραμπ.

Και επιστρέφουμε στην… Τραμπ-ειάδα στο Twitter, με μία ανάρτηση του αμερικανού Προέδρου που αναφέρει: “Όταν ο ίδιος ο Τζέιμς Κλάπες, και κυριολεκτικά οποιοσδήποτε άλλος με γνώση του κυνηγιού μαγισσών, λέει πως δεν υπήρξες συνωμοσία, που σταματάει αυτό;“.

Τέλος, ο Πλανητάρχης κάνει κι ένα μάθημα δημοσιογραφίας, αφού στο τελευταίο του tweet (τελευταίο όσο γράφεται αυτό το κείμενο φυσικά), μεταδίδει μια είδηση λέγοντας πως… αυτή είναι μια αληθινή είδηση!

Λέει λοιπόν: “Η Κίνα μόλις συμφώνησε πως οι ΗΠΑ θα μπορούν να πωλούν βοδινό κρέας και άλλα σημαντικά προϊόντα, και πάλι στην Κίνα. Αυτές είναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ ειδήσεις!“.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε