Κόσμος

Φιντέλ Κάστρο: Πανηγυρίζουν το θάνατό του με τις πιτζάμες! [vids, pics]

Μία τόσο εμβληματική φιγούρα, με τόσο μεγάλη και διαχρονική επιρροή, όπως ο Φιντέλ Κάστρο, δεν θα μπορούσε να μη δημιουργεί "αντιφατικά" συναισθήματα. Για το λόγο αυτό, στο Μαϊάμι έστησαν κανονικό "πάρτυ" στους δρόμους για τον θάνατό του.

Ο Φιντέλ Κάστρο, που πέθανε την Παρασκευή το βράδυ σε ηλικία 90 ετών, κυβέρνησε την Κούβα με σιδηρά πυγμή σχεδόν για μισό αιώνα αψηφώντας 11 αμερικανούς προέδρους, αν και παρέδωσε την εξουσία στον νεότερο αδελφό του Ραούλ το 2006.

Ο “Barbudo” (γενειοφόρος) με την πράσινη στρατιωτική στολή στο χρώμα της ελιάς, ήταν σύμβολο των ελπίδων του Τρίτου Κόσμου και των απελευθερωτικών κινημάτων στην αρχή της επανάστασής του το 1959.

Πολλοί, ωστόσο, είναι αυτοί που τον κατηγορούν πως μετατράπηκε σιγά – σιγά σε έναν αυταρχικό και δογματικό ηγέτη, αρνούμενος κάθε φιλελευθερποίηση και εμποδίζοντας κάθε αντιπολίτευση.

Η εκρηκτική του προσωπικότητα, καθώς και οι ταραχώδεις περίοδοι που “έζησε” η Κούβα όσ ο Φιντέλ βρίσκονταν στην εξουσία, ήταν οι βασικοί λόγοι που εκτός από φανατικούς υποστηρικτές, είχε το ίδιο φανατικούς εχθρούς.

Πολλοί από αυτούς, οι οποίοι ζουν στο Μαϊάμι, βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, στήνοντας ένα “πάρτυ”, με συνθήματα και ποτά, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως κάποιοι βγήκαν ακόμη και με τις… πιτζάμες, αφού ο θάνατος του Κάστρο ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα (σ.σ. τοπική ώρα).

Φιντέλ Κάστρο: Όταν έλεγε στον Τσίπρα “σύντροφε Αλέξη”

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 2