Κόσμος

Φονικές πλημμύρες με 6 νεκρούς στη Βραζιλία (VIDEO)

Στο έλεος της κακοκαιρίας η νοτιοανατολική Βραζιλία, όπου οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών προκάλεσαν κατολισθήσεις και ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συνολικά 66 πόλεις στο κρατίδιο Μίνας Ζεράις βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην πόλη του Ούρο Πρέτο, δυο οδηγοί ταξί σκοτώθηκαν όταν μια στάση λεωφορείου έπεσε πάνω τους, παρασυρόμενη από κατολίσθηση.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη Βραζιλία έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες του τελευταίου χρόνου.

Περίπου 10.300 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους και 3.000 σπίτια έχουν καταστραφεί. Δρόμοι μπλόκαραν και δε μπορούν να περάσουν οι προμήθειες προς τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Πέρυσι, στις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν ποτέ τη Βραζιλία, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 800 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλο και περισσότερα πτώματα ξεθάβονται από τη λάσπη…

Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 1.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
2
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2