Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

G7: Επικό «τρολάρισμα» στον Πούτιν – «Μήπως να φωτογραφηθούμε γυμνοί πάνω σε άλογο;»

G7: Επικό «τρολάρισμα» στον Πούτιν – «Μήπως να φωτογραφηθούμε γυμνοί πάνω σε άλογο;»

Οι ηγέτες των χωρών που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του G7 «τρόλαραν» τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, αστειευόμενοι για το αν θα έπρεπε να σηκώσουν τα μανίκια τους ή να εμφανιστούν με λιγότερα ρούχα, αναφέρει το AFP.

«Φορώντας τα σακάκια; Χωρίς τα σακάκια; Βγάζουμε τα παλτό μας;» ρώτησε ο Μπόρις Τζόνσον καθώς καθόταν στο τραπέζι για το γεύμα των ηγετών στο γραφικό κάστρο Elmau της Βαυαρίας, όπου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής της G7.

Στην κουβέντα παρενέβη ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, προτείνοντας να περιμένουν την επίσημη φωτογραφία πριν βγάλουν τα σακάκια, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν» δίνοντας τροφή στην ομήγυρη για νέα σχόλια.

«Να πάρουμε πόζα πάνω σε άλογο χωρίς σέλα, δείχνοντας το στήθος μας», είπε ο Τριντό, αναφερόμενος στην περίφημη φωτογράφιση του Πούτιν το 2009 να ιππεύει χωρίς πουκάμισο πάνω σε ένα άλογο.

«Η ιππασία είναι η καλύτερη», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χωρίς ωστόσο να πάρει θέση και στο θέμα της ενδυμασίας.

Πάντως οι ηγέτες των 7 οικονομικά ισχυρότερων χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβγαλαν την «οικογενειακή φωτογραφία» φορώντας τα σακάκια τους, αλλά τουλάχιστον χωρίς γραβάτα…

https://twitter.com/SkyNews/status/1541040012329979906?s=20&t=S7S7vhCcSAxzZn0bHz8HhA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις