Κόσμος

G7: Η Ρωσία προσπαθεί να υπονομεύσει κυβερνήσεις με εκστρατείες παραπληροφόρησης και fake news

Τι υποστηρίζει ειδική υπηρεσία της «Ομάδας των Επτά» για τις δραστηριότητες της Μόσχας

Έκθεση «κόλαφος» για την Ρωσία δημοσιεύτηκε από υπηρεσία των G7 σχετικά με τις δραστηριότητες ρωσικών οργανισμών που επιδιώκουν να ανατρέψουν κυβερνήσεις με την διάδοση ψευδών ειδήσεων και άλλων μέσων.

Συγκεκριμένα, η «Ομάδα των Επτά», γνωστή ως G7, ανακοίνωσε σήμερα (17.01.2025) ότι το Κρεμλίνο έχει χρηματοδοτήσει και κατευθύνει μυστικές προσπάθειες κρατικών οντοτήτων για να υπονομεύσει κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας παγκόσμιες εκστρατείες παραπληροφόρησης και επιρροής.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε από τη μονάδα Μηχανισμού Ταχείας Αντίδρασης (RRM) της G7, η οποία συστάθηκε για την καταπολέμηση απειλών κατά της δημοκρατίας, όπως η παραπληροφόρηση.

«Η ομάδα RRM της G7 αντιμετωπίζει κάθε ξένη χειραγώγηση και παρέμβαση στην πληροφόρηση με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Καναδάς, ο οποίος προεδρεύει εφέτος της G7.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει το μέσο ενημέρωσης Russia Today και το πρακτορείο μάρκετινγκ Social Design Agency για να «προωθήσει κακόβουλα συμφέροντα του Κρεμλίνου και να αποσπάσει την προσοχή από τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Τα μέλη της ομάδας RRM περιλαμβάνουν την G7 όπως επίσης και τέσσερις χώρες παρατηρητές, Αυστραλία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Σουηδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η έλλειψη ηλίου λόγω του πολέμου στο Ιράν απειλεί ακόμα και την τεχνητή νοημοσύνη – Απαραίτητο για μαγνητικές τομογραφίες, μικροτσίπ, smartphones ακόμα και στη NASA
Ο πόλεμος στο Ιράν έχει αρχίσει να επηρεάζει έναν σημαντικό κλάδο τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τεχνολογίας με τις εταιρείες να αναζητούν εναλλακτικούς προμηθευτές σε Ήλιο καθώς το Κατάρ έχει βρεθεί στη δίνη της σύρραξης
μικροτσίπ
Axios: Τα 6 νησιά του Ιράν που θα μπορούσαν να είναι κρίσιμα για το «τελικό χτύπημα» του Τραμπ
Οι επιλογές στο τραπέζι περιλαμβάνουν την εισβολή στο νησί Χαργκ, τον κύριο κόμβο εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν, αλλά υπάρχουν διάφορα σχέδια που εξετάζονται και περιλαμβάνουν διαφορετικά νησιά στον Κόλπο
νησί