Κόσμος

G7: Στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί – Πιο αυστηρές οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Στο πλευρό της Ουκρανίας δεσμεύτηκαν ότι θα παραμείνουν οι G7 τουλάχιστον «για όσο χρειαστεί», αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν της συνόδου και αυστηροποιεί τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. 

Οι G7 αποφάσισαν να εντείνουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και να στηρίξουν τις δεσμεύσεις ασφάλειας για την Ουκρανία σε μια μεταπολεμική συμφωνία. «Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη και να βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», αναφέρει ανακοινωθέν της συνόδου της G7 που πραγματοποιείται στις βαυαρικές Άλπεις.

Οι δημοκρατίες της G7 είναι αποφασισμένες να μειώσουν τα έσοδα του Κρεμλίνου, για παράδειγμα από τις εξαγωγές χρυσού, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν να έχουν στο στόχαστρο την διαφυγή από τις κυρώσεις, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Οι χώρες της G7 θα διευρύνουν επίσης στοχευμένες κυρώσεις προκειμένου να περιορίσουν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσίας σε κρίσιμης σημασίας εισροές, υπηρεσίες και τεχνολογίες του βιομηχανικού τομέα, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα της ετήσιας συνόδου της G7, που φέτος γίνεται στη Γερμανία.

“Ελεύθερη μεταφορά” αγροτικών προϊόντων

Οι χώρες της G7 κάλεσαν τη Ρωσία να επιτρέψει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία προκειμένου να μην επιδεινωθεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Καλούμε επειγόντως τη Ρωσία να σταματήσει, χωρίς όρους, τις επιθέσεις της κατά των αγροτικών υποδομών και των υποδομών μεταφοράς και να επιτρέψει την ελεύθερη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας», ανέφεραν οι ηγέτες των χωρών της G7.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12