Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Γερμανικός “πόλεμος” με φόντο την Ελλάδα! – Μέρκελ: Αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη να μη μιλάει

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε για τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα δεν προκάλεσαν αναστάτωση μόνο στη χώρα μας αλλά και στη Γερμανία που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Στο μεταξύ η Μέρκελ κατηγόρησε ευθέως τον προκάτοχό της, για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σήμερα ότι οι δηλώσεις που έκανε σε μια προεκλογική συγκέντρωση στις αρχές της εβδομάδας περί του ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας το 2014

Οι δηλώσεις του Σόιμπλε προκάλεσαν πολιτική θύελλα

είχαν ως στόχο να καθησυχάσουν όσους φοβούνται ότι η γερμανική κυβέρνηση τους κρύβει την αλήθεια, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, τον ερχόμενο μήνα.

Οι δηλώσεις του Σόιμπλε προκάλεσαν πολιτική θύελλα, αφού έρχονται σε αντίθεση με τη “γραμμή” της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ η οποία κατ’ επανάληψη έχει πει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητηθεί το θέμα.

“Είδα ότι ήταν ανάγκη να αποσαφηνίσω ότι δεν κρύβουμε τίποτα”, είπε σήμερα ο Σόιμπλε, σε προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Κόμπλεντς της δυτικής Γερμανίας. Σημείωσε ότι εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που της χρειάζονται από τις αγορές αφού εκπνεύσει το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, στα τέλη του 2014, “πιθανότατα θα υπάρξει η ανάγκη να δράσουμε”. Την Τρίτη είχε πει ότι “θα χρειαστεί να υπάρξει άλλο ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα”.

“Υπάρχει η αίσθηση ότι πολλοί φοβούνται πως μετά τις εκλογές θα ακούσουν άσχημα νέα”

Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να υπάρξει “διαφάνεια” στη συζήτηση του θέματος επειδή υπάρχει η αίσθηση ότι πολλοί φοβούνται πως μετά τις εκλογές θα ακούσουν άσχημα νέα. “Αυτό είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εάν οι χρηματαγορές πιστεύουν ότι έρχεται άλλο ένα κούρεμα, τότε πολύ γρήγορα θα δούμε να γενικεύεται η ανησυχία για τα χρέη της ευρωζώνης”, κατέληξε.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Σόιμπλε είχε επαναλάβει ότι δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα.

Μέρκελ εναντίον Σρέντερ

Μετά τη χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην Καγκελάριος Σρέντερ κατά την Άγκελα Μέρκελ, η ίδια πέρασε στην αντεπίθεση! Μιλώντας στην εφημερίδα “Stuttgarder” δήλωσε “Υπάρχει ένας προκάτοχός μου του οποίου οι παρατηρήσεις είναι εξωπραγματικές, καθώς είναι το πρόσωπο το οποίο ενάντια σε όλες τις προειδοποιήσεις άνοιξε στην Ελλάδα το δρόμο ένταξης της στην Ευρωζώνη”.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Αν ήμουν στο γήπεδο η Σάλκε θα κέρδιζε!

“Κούρεμα ή νέο πακέτο βοήθειας; Ό,τι κι αν γίνει για την Ελλάδα, θα θυμίζει τραγωδία”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε