Τρίτη, 21 Μαΐ
26oC Αθήνα

Η Πρίστινα δεν θα επιτρέψει τη διοργάνωση σερβικών, πρόωρων, βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο

Η Πρίστινα δεν θα επιτρέψει τη διοργάνωση σερβικών, πρόωρων, βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο

Η κυβέρνηση του Κοσόβου δεν θα επιτρέψει στην περιοχή του Κοσόβου να διοργανωθούν σερβικές βουλευτικές εκλογές, διεμήνυσε ο πρώτος σύμβουλος του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι, Μπεκίμ Τσολάκου, με αφορμή αναγγελίες από το Βελιγράδι ότι πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν και στο Κόσοβο.

Ο κ. Τσολάκου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Κόχα Ντιτόρε” της Πρίστινας, ανέφερε ότι “δεν αποστερείται η δυνατότητα των πολιτών του Κοσόβου με σερβική εθνικότητα να ψηφίσουν στις εκλογές, επειδή έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές και στο Κόσοβο και στη Σερβία, αλλά ακόμη δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία”.

“Η Σερβία δεν μπορεί να οργανώσει εκλογές στο Κόσοβο. Ωστόσο, οι πολίτες σερβικής εθνικότητας, που έχουν διπλή υπηκοότητα, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές και στο Κόσοβο και στη Σερβία” τόνισε ο κ. Τσολάκου.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) και πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε, χθες, αναγγέλλοντας τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 16 Μαρτίου, ότι “θα διεξαχθούν και στην περιοχή του Κοσόβου, όπως συνέβαινε πάντα μέχρι τώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσοβο: Η Κομισιόν θα χορηγήσει 23,5 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη των σερβικών δήμων

Κόσοβο: Το Δημοκρατικό Κόμμα επικράτησε σε 10 δήμους, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Επαφές του υπ. Εξωτερικών του Κοσόβου στη Σόφια

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε