Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Η άγνωστη κυρία Ινγκεμποργκ Σόιμπλε – Το 24ωρο της στην Αθήνα

Η άγνωστη κυρία Ινγκεμποργκ Σόιμπλε – Το 24ωρο της στην Αθήνα

Εκστασιασμένη από τις ομορφιές της Αθήνας, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο, τα σοκάκια της Πλάκας δήλωσε η Ινγκεμποργκ Σόιμπλε, σύζυγος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Η 70χρονη Ινγκεμποργκ Σόιμπλε συνόδευσε τον σύζυγό της στην Αθήνα για την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup και του EcoFin. Και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία, στο 24ωρο που έμεινε εδώ, να κάνει μια βόλτα στην ελληνική πρωτεύουσα και να γνωρίσει τις ομορφιές της, από τις οποίες έμεινε εντυπωσιασμένη.

Την… ξενάγηση τόσο της κυρίας Σόιμπλε όσο και των άλλων συζύγων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέλαβε η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, γράφει Το Έθνος της Κυριακής.

Με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάνα, Λίνα, η κα Σόιμπλε διατηρεί εδώ και πολύ καιρό φιλικές επαφές

Η 70χρονη Ινγκεμποργκ είναι η σιδηρά κυρία πίσω από τον κραταιό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Στο πλευρό του ενώ και 45 χρόνια, είναι εκείνη που κινεί τα νήματα και μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες κι έναν γιο.

Όπως εξομολογήθηκε η κα Σόιμπλε, η Αθήνα για εκείνη ήταν πάντα μια μυθική πόλη. Και το γεγονός πως εκείνη την ημέρα ο αττικός ουρανός ήταν «καθαρός», χωρίς σύννεφα και ηλιόλουστος, την εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο. Και όπως εξομολογήθηκε, κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναζήσει. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω στη φύση τόσο ζωντανά χρώματα. Το φως της Αθήνας είναι ασύγκριτο», δήλωσε.

Η ξενάγηση στην Αθήνα ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί της Πρωταπριλιάς. Πρώτος σταθμός ήταν ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. Μετά τον Παρθενώνα, σειρά είχε το Μουσείο της Ακρόπολης και μετά γεύμα στον Διόνυσο.

Το μενού ήταν άκρως ελληνικό: μοσχαράκι με μανιτάρια Γρεβενών και πατάτες Νευροκοπίου και ψάρι, Μοσχοφίλερο και φυσικά τσίπουρο.
Ακολούθησε βόλτα στα στενά της Πλάκας μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και καφές σε ένα από τα μαγαζιά της περιοχής.

Η κυρία Σόιμπλε στο Ζάππειο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ο φύλακας άγγελος του Σόιμπλε

Τα τελευταία 45 χρόνια βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στις καλές και κυρίως στις άσχημες στιγμές, όπως η απόπειρα δολοφονία που τον άφησε ανάπηρο.

Όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, η Ινγκεμποργκ Σόιμπλε είναι η αιτία που έφτιαξαν οι σχέσεις του τσάρου της γερμανικής οικονομίας με την Άνγκελα Μέρκελ.

Γνωρίστηκαν όπως εκείνη ήταν φοιτήτρια Οικονομικών κι εκείνος σπούδαζε νομικά. Ονειρευόταν μια μεγάλη οικογένεια, την οποία απέκτησαν, αλλά όχι και την καριέρα πολιτικού για τον σύζυγό της. Αλλά τον ακολούθησε. «Ό,τι κι αν κάνει τον ακολουθώ», λέει.

Η μοναδική φορά που επέμεινε και ζήτησε από τον άνδρα της να εγκαταλείψει την πολιτική ήταν το 1990 όταν έγινε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.
Λέγεται πως κάθισε και η ίδια σε αναπηρική καρέκλα για να καταλάβει πως νιώθει εκείνος.

Αν και δεν ήθελε, τελικά στήριξε την απόφασή του να επιστρέψει στην πολιτική. «Δεν μπορούσα να απαιτήσω να εγκαταλείψει τη ζωή του. Η πολιτική ήταν κομμάτι του από τότε που ήταν παιδί».

«Στο σπίτι μας απαγορεύονταν οι συζητήσεις για τον Κολ και τη Μέρκελ» έχει δηλώσει. Ο Σόιμπλε ήταν χολωμένος με τη νυν καγκελάριο γιατί του στέρησε τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν με παρέμβαση της συζύγου του. Στον Κολ το “κρατάει” ακόμα!

Και αφού έκανε τον άνδρα της υπουργό και μεγάλωσε τα παιδιά τους, η Ινγκεμποργκ Σόιμπλε ανέλαβε την προεδρία στο γερμανικό παράρτημα της οργάνωσης «Παγκόσμια Επισιτιστική Βοήθεια» για την καταπολέμηση της πείνας στις χώρες του Τρίτου κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε