Κόσμος

Ιρακ: 15 νεκροί σε μπαράζ επιθέσεων

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν σε ολόκληρο το Ιράκ, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, παρά τις προσπάθειες των αρχών να αντιμετωπίσουν τους αντάρτες.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στην οικία ενός μέλους των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη αλ Χίλα, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, όπως δήλωσε μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο γυναίκες και ένα παιδί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε μία μοτοσικλέτα εξερράγη στο βόρειο Ιράκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη οκτώ, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα σχολείο στην πόλη Κιρκούκ, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Σιρζάντ Άρεφ.

Δύο ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν εξερράγη μία βόμβα που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου σε περιοχή της Βαγδάτης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο αλ Μπαγντάντια.

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τον Δεκέμβριο οι ιρακινές αρχές ανησυχούν για την αύξηση των επιθέσεων από ένοπλες ομάδες.

Εξάλλου σήμερα συνελήφθη στη Μοσούλη ένας κρατούμενος που είχε αποδράσει και ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Παράλληλα στη βορειοανατολική πόλη Μπακούμπα συνελήφθησαν δώδεκα ακόμη άνθρωποι, που φέρονται να έχουν εμπλακεί σε πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με το αλ Μπαγντάντια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μίας επιχείρησης της αστυνομίας κατά φερόμενων ανταρτών.

Στο μεταξύ τέσσερα πρώην στελέχη του απαγορευμένου κόμματος Μπάαθ, του Σαντάμ Χουσέιν, συνελήφθησαν σήμερα στη νότια επαρχία Βασόρα καθώς υπήρχαν υποψίες ότι προσπαθούσαν να ανασυστήσουν το κόμμα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Διαβάστε

Νέο μακελειό στο Ιράκ – Διπλή βομβιστική επίθεση με 10 νεκρούς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3