Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξεκατίνιασμα Σόιμπλε – Σουλτς στην “πλάτη” της Ελλάδας

Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Βγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, με τον Μάρτιν Σούλτς και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να χρησιμοποιούν την Ελλάδα στην προεκλογική τους μάχη! Ειδικά ο δεύτερος, που επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, όχι μόνο αποκαλώντας τον «Τραμπ της Ευρωπης» αλλά και κατηγορώντας τον πως δεν θέλει μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν δίστασε μάλιστα να “καλέσει” τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε… ραντεβού με την πραγματικότητα! Όχι μόνο όσον αφορά στην Ελλάδα αλλά και για όσα γίνονται στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Μιλώντας στο Spiegel, ο Σόιμπλε κάλεσε τον Σούλτς να συγκρίνει τις ελλείψεις σε σχολικές υποδομές στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου κυβερνάται από Σοσιαλδημοκράτες, σε αντίθεση με άλλα κρατίδια, όπως της Βαυαρίας όπου την κυβέρνηση ασκεί το CSU, αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (και του Σόιμπλε)!

Απαντώντας στον Σούλτς και στα όσα έχει δηλώσει για το ευρωομόλογο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «για να φτάσουμε σε μια (Ευρωπαϊκή) Ένωση ανάληψης ευθύνης (για τα χρέη των χωρών μελών) θα πρέπει να περιορίσουμε το ρίσκο, ο κ. Σουλτς όμως ζητά ευρωομόλογο και μεγαλοθυμία απέναντι στους Έλληνες. Εάν προχωρήσουμε σε κούρεμα χρέους, δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος έχει στο πλευρό του το ΔΝΤ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: «Όχι, ο κ. Σουλτς θέλει να επιβληθούν λιγότερες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το ΔΝΤ όμως ζητά περισσότερες. Αλλά όταν προκύπτει η εντύπωση ότι υπογράφουμε μια συνθήκη, αλλά πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι χαρτί, που σε περίπτωση ανάγκης δεν μπορούμε εφαρμόσουμε, τότε αυτό είναι η καλύτερη τροφή για τους ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε