Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Καταστροφές και 12 θάνατοι από τους ανεμοστρόβιλους σε Άρκανσο και Οκλαχόμα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, REUTERS

Φονικοί αποδεικνύονται οι ανεμοστρόβιλοι που πλήττουν τις τελευταίες ώρες τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Έντεκα νεκροί στο Άρκανσο και άλλος ένας στην Οκλαχόμα ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Οι ανεμοστρόβιλοι έχουν αφήσει πίσω τους πραγματικό χάος. Σπίτια και περιουσίες κατεστραμμένα, άνθρωποι άστεγοι και σωστικά συνεργεία που όλη τη νύχτα έψαχναν επιζώντες.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Βιλόνια, στο κεντρικό Άρκανσο και οι διασώστες συνεχίζουν να ερευνούν στα ερείπια αναζητώντας θύματα. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό τραυματιών.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ανεμοστρόβιλο στην πόλη Μέιφλάουερ, 35 χιλιόμετρα βορειο-δυτικά του Λιτλ Ροκ, όπου έχουν καταστραφεί περί τα 45 σπίτια, έχουν ξεριζωθεί δένδρα και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, καθιστώντας δύσκολο το έργο των διασωστών.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κομητεία Πουλάσκι του Άρκανσο.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ανεμοστρόβιλο στην πόλη Κουαπάου της Οκλαχόμα, όπου διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πολιτείας έκανε λόγο για ένα “γιγάντιο ανεμοστρόβιλο” και για πολλούς τραυματίες.
Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν και τη Νεμπράσκα, το Κάνσας, την Αϊόβα και το Μισούρι.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας και είχε συμβουλεύσει τους κατοίκους να προστατευθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεμοστρόβιλος στο Ιλινόις “καταπίνει” σπίτι – Δείτε το video

Ανεμοστρόβιλος φονιάς στις ΗΠΑ: Πέντε νεκροί, απίστευτες εικόνες καταστροφής (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Κίνδυνος στις ΗΠΑ! Βαρομετρικό χαμηλό απειλεί 53 εκατ. ανθρώπους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε