Κόσμος

Κυπριακό – Ακιντζί: Δεν έφυγα εγώ, ο Αναστασιάδης έφυγε πρώτος!

Τα παιχνίδια της τουρκοκυπριακής πλευράς συνεχίζονται με τον Μουσταφά Ακιντζί να τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις και να ρίχνει την ευθύνη στο Νίκο Αναστασιάδη.

«Δεν αποχώρησα από τις συνομιλίες, ούτε είχα πρόθεση να αποχωρήσω από τις διαπραγματεύσεις», ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Κατεχόμενα, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επανέλαβε στον κ. Αναστασιάδη ότι πρέπει να αλλάξει η απόφαση της Βουλής για το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος. «Είπα ξεκάθαρα στον κ. Αναστασιάδη ότι ενώ εργαζόμαστε για ένα κοινό μέλλον, αυτή η απόφαση πρέπει να διορθωθεί», τόνισε. Επίσης, υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έδωσε το παραμικρό μήνυμα ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση.
Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, ο κ. Αναστασιάδης ανέγνωσε πεντασέλιδο έγγραφο, στο οποίο αναφερόταν σε εορτασμούς που γίνονται στα Κατεχόμενα για την τουρκική εισβολή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Ακόμη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, αναφέρθηκε στην ανησυχία που προκλήθηκε στην τουρκοκυπριακή κοινότητα από την απόφαση της Βουλής, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναφορά του κ. Άιντε προκάλεσε τον εκνευρισμό του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ανέφερε στον κ. Άιντε ότι η ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή, πως δεν είχε νόημα η συνέχιση της συνάντησης και έφυγε. «Από εκεί και πέρα, η πόρτα είναι ανοικτή και εξαρτάται από αυτούς το πώς θα προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Ακιντζί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
5
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί