Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Malaysia Airlines: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το αεροπλάνο έπεσε – Δεν υπάρχουν επιζώντες – Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Η πτήση χάθηκε στον Ινδικό

Malaysia Airlines: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το αεροπλάνο έπεσε – Δεν υπάρχουν επιζώντες – Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Η πτήση χάθηκε στον Ινδικό

– Δεν είπε τίποτα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας – Επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό
– Η εταιρία ανακοίνωσε πως “πέρα από κάθε αμφιβολία, το αεροπλάνο έχει συντριβεί”
– Οι έρευνες στην περιοχή 2.500 χιλιόμετρα από το Περθ θα συνεχιστούν
– Μεταφέρουν τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων με τσάρτερ από το Πεκίνο στην Αυστραλία
– Αύριο θα παρουσιαστούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα στοιχεία
– Το επικρατέστερο σενάριο για το συνέβη στο Boeing 777 της Malaysia Airlines

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιζήσει. Πρέπει να αποδεχτούμε πως όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Με αυτές τις 40 λέξεις, η Malaysia Airlines έγραψε τον τραγικό επίλογο του θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες, που χάθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προρισμό το Πεκίνο.

Ακολούθησε μια σύντομη δήλωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, που επιβεβαίωσε όσα ανακοίνωσε η εταιρία αλλά δεν έδωσε ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο. Ούτε τι συνέβη, ούτε γιατί, ούτε που ακριβώς.

«Με ενημέρωσαν ότι η βρετανική εταιρεία που έκανε τις έρευνες και τις αναλύσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά, στην προσπάθεια να βρεθεί το αεροπλάνο και να ριχθεί φως στην υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η πτήση MH370 πέταξε στον Νότιο Διάδρομο και η τελευταία γνωστή θέση της ήταν στο κέντρο του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ.

Είναι μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε πιθανό σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθύτατη θλίψη και λύπη πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η πτήση MH370 τελείωσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Θα δώσουμε νέα συνέντευξη Τύπου αύριο με περισσότερες λεπτομέρειες. Στο μεταξύ, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτές τις εξελίξεις το συντομότερο δυνατό. Μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες εξαιτίας της δέσμευσης για ειλικρίνεια και σεβασμό για τις οικογένειες, δυο αρχές που καθοδήγησαν την έρευνα.

Η Malaysia Airlines έχει ήδη μιλήσει με τις οικογένειες των θυμάτων για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη. Για εκείνους, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές, ξέρω ότι αυτά τα νέα πρέπει να είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ζητώ από τα media να σεβαστούν την ιδιωτικότητητά τους και να τους επιτρέψουν να έχουν το χώρο που χρειάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή», ήταν η λιτή δήλωση του Μαλαίσιου πρωθυπουργού. Που όμως δεν προσέφερε τίποτα στις οικογένειες των θυμάτων.

Το ότι πλησίαζε το τέλος φάνηκε λίγο πριν, όταν αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου σχετικά με “εξελίξεις” στην υπόθεση. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Αυστραλία (που είναι επικεφαλής των ερευνών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό) οι συγγενείς των αγνοουμένων.

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας πως υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. “Ό,τι κι αν είναι, είναι ότι έχει περιοριστεί το σημείο των ερευνών, οπότε, ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα είναι σχετικό με αυτό”, είπε σε πολιτικούς συντάκτες.

Οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

Λίγη ώρα αφού οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το πλέον εξελιγμένο ερευνητικό αεροσκάφος στον κόσμο, δεν κατόρθωσε να βρει τα “λευκά αντικείμενα” που είχε εντοπίσει νωρίτερα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ήρθε μια νέα πληροφορία.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ ενημέρωσε τον Μαλαίσιο ομόλογό του πως αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας του εντόπισε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό δυο αντικείμενα, ένα στρογγυλό κι ένα ορθογώνιο που δεν αποκλείεται να ανήσουν στο εξαφανισμένο Boeing.

Αεροσκάφος P3 Orion εντόπισε τα δυο αντικείμενα 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε (από το βήμα της Βουλής και αυτή τη φορά) ο Αυστραλός πρωθυπουργός, το ένα αντικείμενο είναι γκρι ή πράσινο και κυκλικό και το δεύτερο πορτοκαλί και ορθογώνιο.

Χαρακτηριστικό των εξελίξεων το γεγονός πως οι αρχές της Αυστραλίας έμειναν να… περιφρουρούν την περιοχή για να μη χάσουν τα αντικείμενα, ενώ άνδρες της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας έριξαν και ειδικά καπνογόνα για να “μαρκάρουν” την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το επικρατέστερο σενάριο για το πως εξαφανίστηκε το Boeing 777 της Malaysian Airlines – Έτσι κόπηκαν οι επικοινωνίες – Αποκλειστικές πληροφορίες!

Νεο στοιχείο – φωτιά – Ο συγκυβερνήτης δεν είχε ξαναπετάξει Boeing 777 χωρίς εκπαιδευτή! – Έπαιξε ρόλο η απειρία του;

Άλλο ένα αδιέξοδο! Υπερσύγχρονο αεροσκάφος δεν βρήκε τίποτα στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό – Το αεροπλάνο – φάντασμα της Malaysia Airlines δεν ήταν ούτε εκεί

Σκωτσέζικο ντους! Νέες πληροφορίες για συντρίμμια στον Ινδικό Ωκεανό – Βρέθηκαν δυο αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing της Malaysia Airlines

Νέες θεωρίες συνομωσίας για την πτήση MH370: Πειραγμένες οι φωτογραφίες των δυο Ιρανών!

Νέα “ύποπτα” αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό – Τα εντόπισε κινέζικο αεροσκάφος – Ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines

Νέες θεωρίες συνομωσίας για την πτήση MH370: Πειραγμένες οι φωτογραφίες των δυο Ιρανών!

Malaysia Airlines: Κάποιος να την… ξεματιάσει! Αναγκαστική προσγείωση στο Χονγκ Κονγκ

Κατάρα! Σμήνος πουλιών έσπασε παρμπρίζ Boeing της Malaysia Airlines! Σώοι και οι 180 επιβαίνοντες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε