Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άλλο ένα αδιέξοδο! Υπερσύγχρονο αεροσκάφος δεν βρήκε τίποτα στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό – Το αεροπλάνο – φάντασμα της Malaysia Airlines δεν ήταν ούτε εκεί

Άλλο ένα αδιέξοδο! Υπερσύγχρονο αεροσκάφος δεν βρήκε τίποτα στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό – Το αεροπλάνο – φάντασμα της Malaysia Airlines δεν ήταν ούτε εκεί

– Αφαντα τα μεγάλα αντικείμενα που ίσως να σχετίζονταν με το αγνοούμενο αεροπλάνο και τα οποία βρήκε κινέζικο αεροσκάφος που μετέχει στις έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό
– Ενημερώθηκαν η Μαλαισία και η Αυστραλία
– Αυξάνονται οι δυνάμεις που ερευνούν στην περιοχή για συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines

Κάποια στιγμή θα το βρούν στ’ αλήθεια και δεν θα τους πιστεύουμε. Αλλη μια πληροφορία για συντρίμμια έπεσε στο κενό.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το πλέον εξελιγμένο ερευνητικό αεροσκάφος στον κόσμο, δεν κατόρθωσε να βρει τα “λευκά αντικείμενα” που είχε εντοπίσει νωρίτερα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος να επιπλέουν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και που ίσως να ανήκαν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines.

Εκπρόσωπος της Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο οποίο ανετέθη να ερευνήσει τις παρατηρήσεις που έγιναν από το κινεζικό αεροσκάφος από ύψος 33.000 ποδιών δεν κατόρθωσε να εντοπίσει κάτι.

Νωρίτερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα αντικείμενα που εντοπίσθηκαν σήμερα από κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος έχουν σχέση με το χαμένο μαλαισιανό αεροπλάνο.

Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων προσθέτοντας ότι κινεζικά πλοία έχουν αρχίσει να φθάνουν στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Όλα αυτά ενώ οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει λεπτό. Το πρωί της Δευτέρας Κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης. Έτσι στην αναζήτηση μετέχουν τώρα τέσσερα στρατιωτικά αεροπλάνα από την Αυστραλία, δυο από την Κίνα, δυο από την Ιαπωνία, ένα από τη Νέα Ζηλανδία κι ένα από τις ΗΠΑ.
Έχουν όμως αντίπαλο και τον καιρό, αφού σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία στην περιοχή πλησιάζει ο κυκλώνας Τζίλιαν και αναμένονται βροχές.

Βάσει εικόνων που έχουν σταλεί από τους κινεζικούς και τους γαλλικούς δορυφόρους, η περιοχή αναζήτησης έχει περιοριστεί σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρας, δήλωσε ότι τα στοιχεία από τον γαλλικό δορυφόρο δείχνουν πως η θέση των αντικειμένων βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτή που είχε υπολογιστεί βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον γαλλικό δορυφόρο, η περιοχή αναζήτησης φέρεται πως είναι 850 χιλιόμετρα βόρεια από αυτή που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα “ύποπτα” αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό – Τα εντόπισε κινέζικο αεροσκάφος – Ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines

Νέες θεωρίες συνομωσίας για την πτήση MH370: Πειραγμένες οι φωτογραφίες των δυο Ιρανών!

Malaysia Airlines: Κάποιος να την… ξεματιάσει! Αναγκαστική προσγείωση στο Χονγκ Κονγκ

Κατάρα! Σμήνος πουλιών έσπασε παρμπρίζ Boeing της Malaysia Airlines! Σώοι και οι 180 επιβαίνοντες

Malaysia Airlines: Η γυναίκα μυστήριο και ο πιλότος του Boeing

Νέες φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν πιθανά συντρίμμια του Boeing των Malaysian Airlines – Εντοπίστηκαν στην περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε