Κόσμος

Μάντσεστερ: Από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπουλης πέρασε ο μακελάρης

Ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ, πέρασε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, δηλώνει Τούρκος αξιωματούχος.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πέρασε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης” δηλώνει στο AFP, ζητώντας να μη δοθεί το όνομά του στη δημοσιότητα. Ο αξιωματούχος, αναφέρει ακόμα πως κανένα στοιχείο από τις μυστικές υπηρεσίες δεν είχε δοθεί στις τουρκικές αρχές, σχετικά με τον βομβιστή, Σαλμάν Αμπεντί, πριν την έλευσή του στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπήρξε άμεσος εντοπισμός από τις τουρκικές αρχές, σχετικά με το από ποια χώρα ερχόταν, αν είχε περάσει τα σύνορα ή αν άλλαξε πτήσεις στο αεροδρόμιο. Ο Αμπεντί, μεγάλωσε σε οικογένεια από τη Λιβύη, που μετανάστευσε στο Μάντσεστερ για να ξεφύγει από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

‘Ενας συγγενής του βομβιστή, φέρεται να δηλώνει στο AFP, πως ο Αμπεντί ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από τη Λιβύη τέσσερις ημέρες πριν την επίθεση. Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, του είχε γίνει έλεγχος στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ κατά την αλλαγή πτήσεων.

Οι απευθείας πτήσεις από την Λιβύη στην Ευρώπη είναι ελάχιστες και το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι εκεί που οι επιβάτες από την Λιβύη αλλάζουν πτήσεις, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα