Κόσμος

Mπορέλ: Nα εργαστούμε για ασφαλή, δίκαιη και ομαλή μετανάστευση

Το μεταναστευτικό βρίσκεται στον πυρήνα των εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ και της εξωτερικής συμμαχίας της ΕΕ με τρίτες χώρες, σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ πριν από την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Πρέπει να συντονίσουμε την εσωτερική και εξωτερική διάσταση του νέου Συμφώνου για τη μετανάστευση. Πρέπει να εργαστούμε για μία ασφαλή, δίκαιη και ομαλή μετανάστευση» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ προσθέτοντας ότι «πρέπει να συντονίζουμε καλύτερα τις δραστηριότητές μας, τις πολιτικές μας συνδέοντας τη μετανάστευση με την ανάπτυξη».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο θέμα του ελέγχου των μεταναστών, αλλά αντιμετώπισης των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση που είναι η υπανάπτυξη, η δημογραφική πίεση, ανισορροπίες στο εμπόριο, τα πάντα είναι μαζί».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος