Κόσμος

Μπουρκίνα Φάσο: Νεκροί τρεις τζιχαντιστές! Δεκάδες νεκροί από το μακελειό! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο υπουργός Εσωτερικών Σιμόν Κομπαορέ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 126 άνθρωποι, από τους οποίους 33 τραυματίες, απελευθερώθηκαν και ότι τρεις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των δραστών των επιθέσεων στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου.

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος και για θέματα ασφαλείας τόνισε ότι μια ακόμη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη σε παρακείμενο ξενοδοχείο στη Μπουρκίνα Φάσο. “126 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 33 τραυματίες, απελευθερώθηκαν. Τρεις τζιχαντιστές –ένας Άραβας και δύο Μαύροι Αφρικανοί– σκοτώθηκαν“, δήλωσε.

“Οι επιχειρήσεις στο ξενοδοχείο Splendid και στην καφετέρια-εστιατόριο Cappuccino (που βρίσκεται απέναντι από το Splendid) τερματίστηκαν. Ωστόσο μια επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας είναι σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Ybi”, που βρίσκεται δίπλα στο Cappuccino, δήλωσε ο Κομπαορέ.

Νωρίτερα, οι δράστες της επίθεσης με τη “σφραγίδα” των τζιχαντιστών στο ξενοδοχείο Spendid του Ουαγκαντούγκου είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στους πάνω ορόφους του ξενοδοχείου, το οποίο κατέλαβαν χθες.

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου του ξενοδοχείου από τις δυνάμεις ασφαλείας που υποστηρίζονται από αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις εξελισσόταν αργά, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011