Κόσμος

Nord Stream: Φινλανδία, Σουηδία και Λιθουανία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας μετά τη «δολιοφθορά» στους αγωγούς

Η Φινλανδία, γείτονας της Ρωσίας, διέταξε την ενίσχυση της ασφάλειας σε στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας, μετά την υποτιθέμενη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, ενώ οι σουηδικοί πυρηνικοί σταθμοί αύξησαν το επίπεδο επαγρύπνησης.

Επίσης και η Λιθουανία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειάς της στον τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα.

«Ζητήσαμε από όλα τα τμήματα της κυβέρνησης να διασφαλίσουν την επαγρύπνηση και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για αρκετές υποδομές ζωτικής σημασίας», ανακοίνωσε η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Ανίκα Σααρίκο σε συνέντευξη Τύπου.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται επίσης στο ηλεκτρικό δίκτυο, είπε.

Στη Σουηδία, οι δύο κύριοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας, που βρίσκονται στο Φόρσμαρκ (κεντροανατολικά) και στο Ρίνγκαλς (νοτιοδυτικά) ανακοίνωσαν ότι τέθηκαν σε «αυξημένη επαγρύπνηση» λόγω των γεγονότων στη Βαλτική Θάλασσα.

Αρκετές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από ενεργειακές ή στρατηγικές υποδομές, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Νορβηγία, η οποία είναι πλέον ο κορυφαίος εξαγωγέας φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας