Κόσμος

Ο Καντάφι «επανεμφανίστηκε» – Τον είδαν στη νότια Λιβύη;

Την ώρα που ένα δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Μουαμάρ Καντάφι εθεάθη σε πόλη της νότιας Λιβύης, προκαλούσε αίσθηση, ο Συνταγματάρχης έστειλε νέο (ηχογραφημένο) μήνυμα.

Πάντα από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai που εδρεύει στη Συρία. “Το πολιτικό σύστημα στη Λιβύη είναι ένα σύστημα που στηρίζεται στην εξουσία του λαού (…) και είναι αδύνατο αυτό το σύστημα να απαλειφθεί”, είπε ο Καντάφι και χαρακτήρισε “μασκαράτα” τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τώρα στη Λιβύη, καλώντας τους Λίβυους “να μην πιστεύουν” ότι έχει υπάρξει αλλαγή καθεστώτος..

“Αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη είναι μια μασκαράτα που υπάρχει μόνον χάρη στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι δεν θα διαρκέσουν για πάντα”, σημείωσε ο Καντάφι. “Μην πιστεύετε ότι ένα καθεστώς ανατράπηκε και ότι ένα άλλο επιβλήθηκε με τη βοήθεια των αεροπορικών και των θαλάσσιων πληγμάτων”, προσέθεσε.

“Είναι δύσκολο να ανατραπεί αυτό το καθεστώς καθώς εκπροσωπεί εκατομμύρια Λιβύους. Όλες οι λιβυκές φυλές γνωστοποίησαν στο ΝΑΤΟ ότι κανείς δεν εκπροσωπεί τον λιβυκό λαό”.

“Η μόνη νόμιμη εξουσία είναι αυτή του λαού και των λαϊκών επιτροπών και οποιαδήποτε άλλη (εξουσία) είναι άκυρη και παράνομη”, υπογράμμισε.

“Εγώ δεν ασκώ την εξουσία από το 1977 όταν παρέδωσα την εξουσία στο λαό, σηματοδοτώντας έτσι τη δημιουργία της Δημοκρατίας των μαζών”, συνέχισε.

“Το πολιτικό σύστημα στη Λιβύη είναι ένα σύστημα που στηρίζεται στην εξουσία του λαού (…) και είναι αδύνατο αυτό το σύστημα να εξαλειφθεί. Οι βόμβες των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ δεν θα διαρκέσουν”, προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ένα νέο καθεστώς δεν μπορεί να επιβληθεί με τα πλήγματα.

Όλα αυτά ενώ δημοσίευμα της εφημερίδας Asharq al-Awsat, το οποίο επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, αναφέρει ότι ο Συνταγματάρχης εθεάθη στην πόλη Σάμπχα πριν από λίγες μέρες.

Ο αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο Καντάφι διαμένει στη συγκεκριμένη πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 750 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Τα ίχνη του έχουν χαθεί από τότε που οι αντικαθεστωτικοί ανέλαβαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας, τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα χέρια των ανταρτών στρατηγός του Καντάφι

Άνοιξαν πυρ κατά τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τη Λιβύη

«Δώρο» Σαρκοζί στον Καντάφι ένα… θωρακισμένο 4Χ4

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά βοήθεια από τη φυλακισμένη σύντροφο του Επστάιν – Αναμένεται να δώσει κατάθεση
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του επιδιώκουν να διαχειριστούν την οργή ενός μέρος της βάσης τους, που τον κατηγορεί εδώ και δύο εβδομάδες για έλλειψη διαφάνειας στην υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν
Φωτογραφία Αρχείου 1
Η Γη περιστρέφεται ταχύτερα – Σήμερα η πιο μικρή ημέρα στην ιστορία κατά 1,34 χιλιοστά του δευτερολέπτου
Το μήκος μιας ημέρας είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο πλανήτης για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά του -24 ώρες ή 86.400 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο
Η Γη περιστρέφεται ταχύτερα – Σήμερα η πιο μικρή ημέρα στην ιστορία κατά 1,34 χιλιοστά του δευτερολέπτου 1
Βρετανία: 65χρονος καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ ξένης μυστικής υπηρεσίας – Τον «παγίδευσαν» Βρετανοί πράκτορες
Ο Χάουαρν Φίλιπς νόμιζε ότι έδωσε προσωπικά στοιχεία του πρώην Υπουργού Άμυνας Γκραντ Σαπς σε Ρώσους πράκτορες οι οποίοι όμως ήταν στην πραγματικότητα Βρετανοί αξιωματικοί
Βρετανική αστυνομία