Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Τσίπρας απειλεί με βέτο τη Σύνοδο για το Brexit εάν κλείσουν τα σύνορα

Ο Τσίπρας απειλεί με βέτο τη Σύνοδο για το Brexit εάν κλείσουν τα σύνορα

«Έξυπνη στρατηγική κίνηση που πιέζει προς μία ευρωπαϊκή λύση», χαρακτηρίζουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να απειλήσει με βέτο τη συμφωνία με τη Μ. Βρετανία.

Συγκεκριμένα, πηγές προσκείμενες στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές αναφέρουν τα εξής: «Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να απειλήσει με βέτο τη συμφωνία με τη Μ. Βρετανία εάν δεν διασφαλιστεί ότι τα ελληνικά σύνορα θα μείνουν ανοιχτά, είναι μια πολύ έξυπνη στρατηγική κίνηση που πιέζει προς μία ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Μέσω twitter o Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφή μηνύματα για την ανάγκη αλληλεγγύης, καταμερισμού βαρών και ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., διότι διαφορετικά κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο η Ευρώπη.

 

Σε δύο διαδοχικές αναρτήσεις του, πριν από περίπου μία ώρα, στο twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε: “Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Αν συνεχίσει χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς καταμερισμό βαρών και ευθυνών, κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο”. Υπογράμμισε επιπλέον: “Η ευρωπαϊκή πρόταση που μοιραζόμαστε με πολλούς εταίρους μας, είναι η επιμονή στην ενότητα, το συντονισμό, την εφαρμογή των συμφωνιών”.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καταλήξουν απόψε σε μια συμφωνία για το θέμα της Βρετανίας, κάτι που θα επέτρεπε στη χώρα να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ένας αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες.

“Έχει γίνει κάποια πρόοδος στα περισσότερα ζητήματα, όμως υπάρχουν και θέματα που είναι ακόμη άλυτα”, είπε η πηγή αυτή. “Πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα, μια καλή πιθανότητα, να καταλήξουμε (σε συμφωνία), ενδεχομένως κατά τη διάρκεια του δείπνου απόψε”, πρόσθεσε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάσουν ξανά στις 21.00 (ώρα Ελλάδας).

Λόγω της εξέλιξης αυτής, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιν Κάμερον δήλωσε ότι δεν θα γίνει απόψε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Λονδίνο. Η συνεδρίαση θα γίνει “εάν και όποτε επιτευχθεί συμφωνία”, πρόσθεσε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε