Κόσμος

O Γιαχία Σινουάρ πέθανε από σφαίρα στο κεφάλι – Επιβεβαιώνει εμμέσως η Χαμάς

Το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ από στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας επιβεβαίωσε εμμέσως σήμερα, Παρασκευή (18.10.24) ο Μπασέμ Ναϊμ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ δεν συνεπάγεται το τέλος της Χαμάς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το Ισραήλ κάνει λάθος αν πιστεύει ότι η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει το τέλος του αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως και άλλοι πρώην ηγέτες της Χαμάς είχαν σκοτωθεί και αυτά τα γεγονότα είχαν ως αποτέλεσμα το κίνημα να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό και δημοφιλής, ενώ οι μάρτυρες έγιναν σύμβολα για τις μελλοντικές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη» ενώ ακόμα υπογράμμισε ότι «η Χαμάς θα νικήσει στο τέλος». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν επιβεβαίωση του θανάτου του Γιαχία Σινουάρ.

Από την πλευρά του Ισραήλ, οι δυνάμεις των IDF ανακοίνωσαν σήμερα (18.10.2024) ότι το πτώμα του Γιαχία Σινουάρ μεταφέρθηκε σε απόρρητη τοποθεσία μέσα στο Ισραήλ, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Αμπού Καμπίρ το βράδυ της Πέμπτης (17.10.2024).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η αυτοψία επιβεβαίωσε ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και από βλήμα πυροβολικού, ενώ οι ιατροδικαστές περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν ναρκωτικά ή άλλες ασυνήθιστες ουσίες στο αίμα του τη στιγμή του θανάτου του.

Πηγή: Onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία ανακοινώνει ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία την «ερχόμενη εβδομάδα»
Η ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου - στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από κάθε πλευρά- ήταν το μόνο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη
Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου αγκαλιάζει τη γυναίκα του καθώς επιστρέφει μετά από ανταλλαγή, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ο καβγάς του Μασκ με τον ΥΠΟΙΚ έφερε τα μαύρα σύννεφα στη σχέση του με τον Τραμπ - «Ο Μπέσεντ τον είπε απατεώνα και ο δισεκατομμυριούχος τον χτύπησε στα πλευρά»
Όπως δήλωσε στη «Washington Post» ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο Αμερικανός πρόεδρος έμαθε για τον καβγά που είχε ο Μασκ με τον υπουργό Οικονομικών και έγινε έξαλλος
Ο Έλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο 3