Κόσμος

OHE: Από ισραηλινά πυρά ο θάνατος της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ

Ο θάνατος της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ οφείλεται σε πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.

«Ολες οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει – προερχόμενες και από τον ισραηλινό στρατό και τον παλαιστίνιο γενικό εισαγγελέα – συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα πυρά που σκότωσαν την κα. Σιρίν Αμπού Άκλεχ και τραυμάτισαν τον συνάδελφό της Αλι Σαμούντι προέρχονταν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και όχι από αδιευκρίνιστα παλαιστινιακά πυρά, όπως ισχυρίζονταν οι ισραηλινές αρχές», ανακοίνωσε η Ραβίνα Σαμντασάνι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

«Δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι υπήρχε οποιαδήποτε δραστηριότητα ενόπλων Παλαιστινίων κοντά στους δημοιογράφους», τόνισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι οι ισραηλινές αρχές δεν ξεκίνησαν δικαστική έρευνα».

Το δίκτυο Al Jazeera ανακοίνωσε χθες ότι, σύμφωνα με την έρευνά του, η σφαίρα που έπληξε στο κεφάλι την παλαιστινοαμερικανή δημοσιογράφο είναι αμερικανικής κατασκευής, είναι σχεδιασμένη για να διαπερνά θωρακισμένες επιφάνειες και χρησιμοποιείται στα τουφέκια M4, με τα οποία ήταν εξοπλισμένη η στρατιωτική μονάδα που βρισκόταν στο σημείο και κατηγορήθηκε για τον φόνο της Σιρίν Αμπού Ακλεχ.

Η δημοσιογράφος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την εγγραφή «Press» και προστατευτικό κράνος όταν χτυπήθηκε από την σφαίρα, η οποία την έπληξε σε ακάλυπτο σημείο του προσώπου της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
11
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS