Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Οδησσός: Επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν οι επιζώντες του μακελειού

Οδησσός: Επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν οι επιζώντες του μακελειού

Εκατοντάδες φιλορώσοι επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Οδησσού, ζητώντας την απελευθέρωση των συντρόφων τους που βρίσκονται υπό κράτηση μετά την πυρκαγιά στο κτίριο των Συνδικάτων και τις συγκρούσεις με τους 40 και πλέον νεκρούς.

Το πλήθος έσπασε την πόρτα του και τα παράθυρα του αστυνομικού τμήματος και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι «το πλήθος στέκεται απλά έξω από το αστυνομικό τμήμα και φωνάζει συνθήματα για την απελευθέρωση των κρατουμένων».

Ο ίδιος είπε ότι περίπου 170 άνθρωποι είχαν αρχικά συλληφθεί αφότου οι φιλορώσοι είχαν συγκρουστεί με τους υποστηρικτές της ενότητας στην Ουκρανία την Παρασκευή, ωστόσο από τότε περίπου 50 είχαν αποφυλακισθεί.


Έξω από το κτίριο των Συνδικάτων, όπου την Παρασκευή δεκάδες κάηκαν ζωντανοί ή πέθαναν από τις αναθυμιάσεις, πολίτες συνεχίζουν να αφήνουν λουλούδια.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι φιλορώσοι ακτιβιστές καλούν σε μια συγκέντρωση στο “Πεδίο Κουλίκοβο” τη μεγάλη πλατεία που αποτέλεσε το επίκεντρο των συγκρούσεων της Παρασκευής, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Εν τω μεταξύ, ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters μετέδωσε σήμερα ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο δρόμο μεταξύ των πόλεων Χάρκοβο και Ιζιούμ όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα σημείο ελέγχου.

Στην Οδησσό ο Γιατσενιούκ

Τα βίαια επεισόδια στην Οδησσό που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 40 ανθρώπων αποτελούν μέρος «ενός ρωσικού σχεδίου με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ που βρέθηκε στην πόλη.

«Αυτό που συνέβη στην Οδησσό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας και του Κράτους της» επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Οδησσό στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τοπικής κοινωνίας.

«Η Ρωσία έστειλε κάποιους εδώ για να προκαλέσουν το χάος όμως η χώρα πρέπει να ενωθεί και να συμφιλιωθεί για να μη δώσει στους τρομοκράτες που στηρίζει η Μόσχα την ευκαιρία να διχάσουν το λαό μας» συνέχισε.

«Ο στόχος της Ρωσίας είναι να επαναλάβει στην Οδησσό ό,τι συνέβη στα Ανατολικά» προσέθεσε ο ίδιος. «Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχουν χρηματοδοτήσει και οργανώσει επαγγελματίες που έχουν χειραγωγήσει απλούς πολίτες, όμως η ενότητά μας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους τρομοκράτες».

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά τα γεγονότα της 2ας Μαΐου όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας της πόλης απομακρύνθηκαν και θα αντικατασταθούν καθώς απέτυχαν στο έργο τους.

Εάν είχαν κάνει τη δουλειά τους, υποστήριξε, (τα σχέδια) «αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων θα είχαν αποτραπεί».

Φορώντας μαύρο κοστούμι και γραβάτα, ως ένδειξη πένθους, ο Αρσένι Γιατσενιούκ εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της φρικτής τραγωδίας» και διαβεβαίωσε ότι «η Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβώσει ποιος δεν έκανε το καθήκον του».

Παράλληλα απέρριψε τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η κυβέρνησή του προκαλεί αιματοκύλισμα στην ανατολική Ουκρανία με την επιχείρηση που πραγματοποιεί με στόχο να αποκαταστήσει την εξουσία του Κιέβου στις πόλεις που ελέγχουν οι αντάρτες.

«Η διαδικασία του διαλόγου έχει ξεκινήσει, μόνο που πνίγηκε από τον ήχο των πυροβολισμών των αυτόματων όπλων ρωσικής παραγωγής» υπογράμμισε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήθελαν να τους σκοτώσουν όλους! Πυροβολούσαν όσους ήταν στο κτίριο στην Οδησσό την ώρα που καίγονταν – Νέες εικόνες φρίκης από την Ουκρανία

Παραλήρημα εθνικιστών για το μακελειό στην Οδησσό: «Τους ψήσατε σαν μαγιάτικα σουβλάκια!»

Ουκρανία: Αν ξεσπάσει πόλεμος θα είναι μεγάλος! Οι δυνάμεις του NATO και η ελληνική εμπλοκή

Νύχτα κόλαση στην Ουκρανία! – Επέμβαση του στρατού σε Μαριούπολη, Ντόνετσκ που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους – Φωτιές και πυροβολισμοί στους δρόμους

Η φρίκη του εμφυλίου σαρώνει την Ουκρανία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

Νέα Συρία η Ουκρανία! Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους στην Οδησσό – Το Κίεβο σκοτώνει αμάχους στο Κραματόρσκ λένε οι φιλορώσοι – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε